Μπάσκετ: Μάχη με τον χρόνο η Εθνική

Μπάσκετ: Μάχη με τον χρόνο η Εθνική

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη συνάντηση με τον Βασίλη Σπανούλη, που όλες οι πληροφορίες την προσδιορίζουν για αύριο, θα γίνουν οι ανακοινώσεις του Ρικ Πιτίνο για την εθνική ομάδα μπάσκετ, την ώρα κατά την οποία ο χρόνος αρχίζει να πιέζει ενόψει της συμμετοχής της στο προολυμπιακό τουρνουά.

Εκτός της διαφαινόμενης επιστροφής του 38χρονου άσου στην ομάδα ύστερα από έξι χρόνια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα καλέσει στη δωδεκάδα τους Ελληνες του Ολυμπιακού (Πρίντεζη, Λαρεντζάκη, Σλούκα), ενώ στην προεπιλογή θα υπάρχουν και αρκετοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στα «παράθυρα» (Δ. Αγραβάνης, Λούντζης, Μουράτος, Γιαννόπουλος, Χρυσικόπουλος).

Η προετοιμασία το πιθανότερο θα ξεκινήσει το Σάββατο 5/6, με τους παίκτες που συμμετέχουν στους ημιτελικούς και στους τελικούς της Basket League να αργούν να ενσωματωθούν, ενώ τελευταίος θα αφιχθεί ο Νικ Καλάθης, καθώς στην Ισπανία δεν έχουν αρχίσει ακόμη τα πλέι οφ.

Απόψε (20.00, ΟΑΚΑ), η τυπικά γηπεδούχος ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο μεταξύ τους ημιτελικό και με το σκορ να είναι 2-1 υπέρ των «πρασίνων».

Με νίκη οι παίκτες του Οντεντ Κάτας θα προκριθούν στους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσουν είτε τον Προμηθέα είτε το Λαύριο. Με νίκη των «κιτρινόμαυρων», θα υπάρξει πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι την ερχόμενη Παρασκευή (28/5).

Η Ενωση θα έχει στη διάθεσή της τον Γιανίκ Μορέιρα ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.100 ευρώ από τον ΕΣΑΚΕ για τη συμπεριφορά του στο τρίτο ματς.

Στο ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός

Στο ΑΣΕΑΔ προσέφυγε ο Ολυμπιακός θεωρώντας πως η μπασκετμπολίστρια του Παναθηναϊκού Ολγα Χατζηνικολάου αγωνίστηκε παράνομα στην τελική σειρά του πρωταθλήματος γυναικών. 

Οι Πειραιώτες έχουν καταθέσει ενστάσεις και στην ΕΟΚ για καθεμία συμμετοχή της, χαρακτηρίζοντας τις αντικανονικές λόγω της τιμωρίας που της έχει επιβληθεί από τη WADA και υποστηρίζοντας πως είναι εκπρόθεσμη η έκδοση του δελτίου της. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της απονομής του πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένη για χθες.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή