Europa League: Κυπελλούχος η Βιγιαρεάλ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι

Europa League: Κυπελλούχος η Βιγιαρεάλ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα συντελέστηκε στο Γκντανσκ. Η πρωτάρα Βιγιαρεάλ, έπειτα από έναν τελικό που κράτησε για τρεις ολόκληρες ώρες, επικράτησε με 11-10 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στους Αγγλους που πριν από την σέντρα ήταν το απόλυτο φαβορί.

Αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της Βιγιαρέαλ, ενώ ο προπονητής της, Ουνάι Εμερι, πανηγύρισε το 4ο Γιουρόπα της καριέρας του σε πέντε τελικούς. Παράλληλα η Βιγιαρεάλ εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Ο Αργεντινός γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ, Ρούλι, ήταν ο «ήρωας» του τελικού καθώς ευστόχησε στο δικό του πέναλτι, ενώ στη συνέχεια απέκρουσε το πέναλτι του Ντε Χέα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ να είναι τελικά ο μοιραίος για την ομάδα του.

Europa League: Κυπελλούχος η Βιγιαρεάλ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι-1

Στο πρώτο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ κατάφερε να περιορίσει τον ρυθμό της Γιουνάιτεντ και παράλληλα προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις, καθώς και τις στατικές φάσεις. Οι Ισπανοί έβαλαν δύσκολα στους Αγγλους –που πριν από την σέντρα ήταν το φαβορί- στο 29ο λεπτό, όταν έπειτα από μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Παρέχο, ο Ζεράρ Μορένο (ο οποίος είναι στο στόχαστρο των «κόκκινων διαβόλων») με προβολή νίκησε τον Ντε Χέα, ανοίγοντας το σκορ για το «κίτρινο υποβρύχιο».

κηνικό άλλαξε, καθώς η Γιουνάιτεντ έκλεισε την Βιγιαρεάλ στο μισό γήπεδο. Οι Αγγλοι πίεσαν ασφυκτικά και στο 55ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση με τον Εντισον Καβάνι, όταν έπειτα από μια φάση διαρκείας, ο Ουρουγουανός με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-1.

Europa League: Κυπελλούχος η Βιγιαρεάλ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι-2

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε τον μονόλογό της, έχασε μια ακόμα σημαντική ευκαιρία με τον Καβάνι στο 72’, όμως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Ετσι αυτή ήταν η 5η ισοπαλία (σε 90λεπτο) μεταξύ των δύο ομάδων και το πρώτο τους παιχνίδι όπου μπήκε κάποιο γκολ, αφού όλα τα προηγούμενα είχαν μείνει στο 0-0. 

Στην παράταση, η Βιγιαρεάλ βγήκε από το… καβούκι της, καθώς και οι αλλαγές του Εμερι της έδωσαν ξανά ενέργεια, όμως από τους Ισπανούς έλειψε η τελική προσπάθεια. Από την άλλη η Γιουνάιτεντ ναι μεν έδειχνε να έχει τον έλεγχο, ήταν όμως πλέον προφανές ότι η κούραση είχε επηρεάσει τους παίκτες με δεδομένο και το ότι ο Σόλσκιερ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 100ό λεπτό. Ετσι το έξτρα ημίωρο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια σημαντική στιγμή για τις δυο ομάδες και ο τελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπισάκα (118’ Μάτα), Μπαϊγί (116’ Τζέιμς), Λίντελοφ, Σο , ΜακΤόμινι (118’ Άλεξ Τέλες), Πογκμπά, Ράσφορντ (116’ Τουανζέμπε), Φερνάντες, Γκρίνγουντ (100’ Φρεντ), Καβάνι.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ (88′ Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα (88’ Α. Μορένο), Καπού (120’ Ράμπα), Παρέχο, Τριχέρος (77’ Γκόμεθ), Γιέρεμι Πίνο (77’ Αλκάθερ), Μπάκα (60’ Κοκλέν), Ζεράρ Μορένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή