Λαύριο – Προμηθέας 81-74: Στους τελικούς για πρώτη φορά οι «μεταλλωρύχοι»

Λαύριο – Προμηθέας 81-74: Στους τελικούς για πρώτη φορά οι «μεταλλωρύχοι»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεθυσμένη πολιτεία το Λαύριο, το οποίο έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας του, καθώς νίκησε με 81-74 τον Προμηθέα, έκανε το 3-2 στη σειρά του ημιτελικού και έκλεισε για πρώτη φορά θέση στον τελικό της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έγινε η πρώτη στην Α1 Ανδρών που επιστρέφει από το εις βάρος της 0-2 και παίρνει με ανατροπή την πρόκριση για τη μάχη του τίτλου.

Σε μία αναμέτρηση γεμάτη νεύρα, τεχνικές ποινές και αποβολές, το Λαύριο ήταν αυτό που… χαμογέλασε, εξαργυρώνοντας το ξέσπασμα του στην τέταρτη περίοδο και το κρύο αίμα του Γκλεν Κόζι (21π.) από τα 6.75 στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα.

Σπουδαία εμφάνιση, που συνδυάστηκε νταμπλ νταμπλ από τον Πέτρο Γερομιχαλό (11π., 10ρ.), ενώ διψήφιοι από τους νικητές ήταν και οι Τάισον Κάρτερ (14π.), Βασίλης Μουράτος (13π.) και Άλφα Ντιαλό (10π.).

Από τον Προμηθέα, που είδε τον προπονητή του, Μάκη Γιατρά, να αποβάλλεται στο 22΄ για διαμαρτυρίες, ενώ έχασε στο 32΄ με 5 φάουλ και τον πρώτο σκόρερ του Δημήτρη Αγραβάνη (19π.), πάλεψε για μία νέα ανατροπή ο Τζιαν Κλαβέλ με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στους 17 πόντους (6ρ., 8ασ.) σταμάτησε ο Τζέριαν Γκραντ.

Η ομάδα της Πάτρας θα αγωνιστεί με την ΑΕΚ για τις θέσεις 3-4.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-36, 59-58, 81-74.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή