Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-0: Παρέμειναν στη Σούπερ Λιγκ οι Αγρινιώτες

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-0: Παρέμειναν στη Σούπερ Λιγκ οι Αγρινιώτες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφτασε μέχρι την άκρη του γκρεμού, αλλά τελικά ο Παναιτωλικός έπειτα από ένα ματς-θρίλερ κατάφερε να μην πέσει και μείνει στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο δεύτερο αγώνα μπαράζ και με το εκτός έδρας γκολ στο πρώτο ματς (2-1) ήταν αυτή που πανηγύρισε την παραμονή της, απέναντι στους «ακρίτες» που παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην Σούπερ Λιγκ.

Το γκολ που έκρινε μια κατηγορία σημείωσε ο Νίκος Βέργος από το σημείο του πέναλτι στο 83ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε σκοράρει το πολύτιμο τέρμα για τον Παναιτωλικό και στην αναμέτρηση στα Πηγάδια.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος, όσο ο χρόνος περνούσε, η Ξάνθη οπισθοχώρησε προκειμένου να κρατήσει το μηδέν και να πάρει αυτή το εισιτήριο της ανόδου. Όμως το πολύ καλά διαβασμένο πλάνο του Μπάμπη Τεννέ, ήρθε να ανατρέψει η φάση του 82ου λεπτού, όταν μετά από μια προσπάθεια του Βέργου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Θανάση Παπάζογλου με τον Ευαγγέλου να δίνει την ποινή.

Η Ξάνθη άγγιξε την ισοφάριση στο 92ο λεπτό, όταν ο Έμπερτ έκανε μια απίθανη εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό παραθυράκι της εστίας του Κνετ.

Στις καθυστερήσεις, ο προπονητής του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας, κλώτσησε με δύναμη τη μπάλα που ήρθε στα πόδια του, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Ευαγγέλου.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Μαλης, Ταχάρ, Βέργος, Ντίας, Κνετ – Μικελτάτζε, Δημούτσος, Θυμιάνης, Πανητελιάδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος, Μαλής, Περέιρα (78΄ Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ (59΄ Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος (87΄ Βάντερσον), Μεντόσα.

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Τζούρμαν, Θ. Παπάζογλου, Πέτροβιτς (85΄ Ντίνας), Παντελιάδης, Δημούτσος (85΄ Τέσιγια), Βέρκερ , Έμπερτ, Μικελτάτζε (64΄ Τάτος, 78΄ Σρόιγεν), Σιατραβάνης, Τ. Παπάζογλου (65΄ Θυμιάνης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή