Η Εφές ανταμείφθηκε για την υπομονή της

Η Εφές ανταμείφθηκε για την υπομονή της

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοδός της στην κορυφή της Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Εδώ και δύο χρόνια το «φώναζε» με την απόδοσή της στο παρκέ και τη λειτουργία της έξω από αυτό, πως είναι θέμα χρόνου η μεγάλη διάκριση. 

Η Αναντόλου Εφές δικαιώθηκε στην Κολωνία με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 86-81, για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το άθλημα ως κλαμπ. Αγωνιστικά για την προσήλωσή της στην άμυνα και εξωαγωνιστικά για την οργάνωσή της.

Η επιλογή του Εργκίν Αταμάν στα μέσα της σεζόν 2017-2018 στον πάγκο ήταν το πρώτο. Ενός τεχνικού, παρεξηγημένου στην Τουρκία (παρά τα τρία διαφορετικά Κύπελλα Ευρώπης που είχε κατακτήσει με Σιένα, Μπεσίκτας, Γκαλατάσαραϊ), με καθαρά ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς στην τακτική του.

Το δεύτερο, ήταν τα συμβόλαια μακράς πνοής που έγιναν σε παίκτες-κλειδιά, όπως ο Μίτσιτς, ο Λάρκιν, ο Ντάνστον, ο Μπομπουά και ο Σίμον. Συμβόλαια που έδειχναν πως ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης ήθελε να επενδύσει πάνω τους και να δημιουργήσει πρώτα από όλα ομάδα.

Ετσι, μετά την τελευταία θέση στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας τη σεζόν 2017-2018, την επόμενη έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο στον τελικό από την πιο έμπειρη ΤΣΣΚΑ και πέρυσι «ηττήθηκε» από την COVID-19 που έγινε η αιτία να αναβληθεί το Φάιναλ-4. Φέτος, όμως, ακόμη και η Μπαρτσελόνα δεν στάθηκε εμπόδιο. «Κάθε μέρα δουλεύαμε για αυτό. Περιμέναμε αυτή τη στιγμή, από τότε που χάσαμε τον τελικό του 2019», τόνισε ο Αταμάν. 

Την ίδια ώρα, το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να ταλανίζεται από τη διαμάχη της πολιτείας με την ΕΟΚ για τις εκλογές, που έχουν εξελιχθεί σε ένα κακόγουστο σίριαλ. 

Μετά το μπλόκο των αρμόδιων αρχών για τη διεξαγωγή τους την Κυριακή, χθες το πρωί κατατέθηκαν τέσσερις αιτήσεις για νέα διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΕΟΚ, με την εκδίκαση της υπόθεσης να γίνεται την Πέμπτη και την απόφαση γνωστή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. 

Ετσι, με αυτά τα δεδομένα, οι αρχαιρεσίες αναμένεται να προγραμματιστούν στα μέσα Ιουλίου. 

Για αντισυνταγματικές ενέργειες από πλευράς Λευτέρη Αυγενάκη έκανε λόγο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, με αφορμή την εικόνα με τις αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές το γεγονός πως «ένας υφυπουργός νομίζει ότι έχει πλέον το δικαίωμα να μεταβάλει και να καταργεί αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας». 

ΑΕΚ: δύσκολες μέρες

Στην ΑΕΚ οι Μέικον, Μόουζες και Μορέιρα αποφάσισαν να απέχουν από τις προπονήσεις και πιθανότατα –όπως και οι άλλοι ξένοι– από τη σειρά των μικρών τελικών, καθώς δεν καλύφθηκαν από τις εγγυήσεις της διοίκησης. 

Πάντως, η Ενωση θα κατέβει κανονικά στη σειρά των μικρών τελικών και δεν υπάρχει κίνδυνος μηδενισμού και υποβιβασμού της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή