Χάντμπολ: Μεγάλη διάκριση για την ΑΕΚ

Χάντμπολ: Μεγάλη διάκριση για την ΑΕΚ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σελίδα διάκρισης πρόσθεσαν στην ιστορία τους η ΑΕΚ και το ελληνικό χάντμπολ. Η Ενωση νίκησε με 24-20 τη σουηδική Ισταντς, στον 2ο τελικό στη Χαλκίδα, και σε συνδυασμό με το 30-26 της πρώτης αναμέτρησης κατέκτησε το ΕHF European Cup. Πρόκειται για τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του ελληνικού χάντμπολ, μετά την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ από τον Διομήδη Αργους (2012).  

Η «κιτρινόμαυρη» ομάδα αγωνίστηκε παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες του κλειστού της Χαλκίδας. Είχε ως πρωταγωνιστές τον Μυλωνά που πέτυχε πέντε γκολ και τους Κεδέρη, Δομπρή που σημείωσαν από τέσσερα. Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του τερματοφύλακα Μπάουερ, ο οποίος «κατέβασε ρολά» στο β΄ ημίχρονο. «Είμαστε τυχεροί που ζήσαμε αυτό. Η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για τη στήριξη», δήλωσε ο Χρήστος Κεδέρης. 

Η μαζική παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες έγινε αιτία για να εκφράσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τη δυσαρέσκειά του μέσα από ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο υφυπουργός έκανε λόγο για ανύπαρκτη τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας και επέρριψε ευθύνες στη διοργανώτρια και στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.  

Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλάθλων της Ενωσης και ιδιαίτερα των οργανωμένων. «Η εικόνα σου δεν είναι αποδεκτή από το σύνολο των φιλάθλων της ΑΕΚ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση η Ορίτζιναλ.

Αντίδραση υπήρξε και από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Ανδρέα Δημάτο. Με ανάρτησή του στα social media («ανέβασε» μία φωτογραφία με τον πανηγυρισμό του αρχηγού της ομάδας, Παναγιώτη Νικολαΐδη κι ενός φιλάθλου με κινητικά προβλήματα), τόνισε: «Αυτή είναι η δική μας ΑΕΚ! Τιμωρήστε μας και για αυτές τις εικόνες! Αλλά δεν θα μας καταλάβετε ποτέ!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή