Ημέρα αναμνήσεων χθες για τον Παναθηναϊκό

Ημέρα αναμνήσεων χθες για τον Παναθηναϊκό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κορωνίδα την προβολή από την ΕΡΤ 3 ενός εξαιρετικού ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η ΠΑΕ, η οικογένεια του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη συμμετοχή των «πρασίνων» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στις 2 Ιουνίου 1971 στο Γουέμπλεϊ. Οι πρωταγωνιστές εκείνης της μεγαλειώδους πορείας έζησαν ξανά με τις αναμνήσεις βήμα προς βήμα όλη τη διαδρομή από το πρώτο παιχνίδι με τη Ζεν Ες Ες στο Λουξεμβούργο μέχρι το θρυλικό γήπεδο του Λονδίνου, όπου γράφτηκε ο επίλογος αυτής της όμορφης ιστορίας που όμοιά της δεν έχει ζήσει άλλος ελληνικός σύλλογος. 

Νωρίτερα, ξεκίνησε στο Διαδίκτυο το «ταξίδι» της ψηφιακής έκθεσης αυτής της πορείας, μέσα από την ιστοσελίδα www.50yearswembley.gr. Σε 8 βασικές ενότητες, «καταγράφεται βήμα προς βήμα η διαδρομή και γίνεται με σχολαστική λεπτομέρεια η σκιαγράφηση των πρωταγωνιστών του άθλου, με απόλυτη τεκμηρίωση όλων των στοιχείων. Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο φίλαθλος έχει τη δυνατότητα να δει έγχρωμο –μέσα από ειδική επεξεργασία– σπάνιο φωτογραφικό υλικό, προερχόμενο από το αρχείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως και δεκάδες βίντεο με εξιστορήσεις των πρωταγωνιστών». 

• Η άφιξη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Αθήνα σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης του σχεδιασμού του ρόστερ της επόμενης περιόδου, με επίκεντρο πρώτα τις αποχωρήσεις και εν συνεχεία την απόκτηση παικτών που θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να εμφανιστεί άμεσα πιο ανταγωνιστικός.
XΡ. K.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή