Τέλος η Φούτμπολ Λιγκ από την καινούργια περίοδο

Τέλος η Φούτμπολ Λιγκ από την καινούργια περίοδο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η Σούπερ Λιγκ 1 και η Σούπερ Λιγκ 2 θα υφίστανται στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν 2021-2022.

Το σχέδιο νόμου παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στις 32 ΠΑΕ των δύο μικρών επαγγελματικών κατηγοριών Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, που μέσω της αναδιάρθρωσης θα γίνουν μία.

Η πλειονότητα των ΠΑΕ (πλην Λεβαδειακού και Τρικάλων), παρουσιάστηκε θετική στο εγχείρημα που προβλέπει στη νέα κατηγορία και την παρουσία των Β΄ ομάδων, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το πιο βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των ΠΑΕ στη νέα Σ.Λ. 2 είναι το μετοχικό τους κεφάλαιο που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250.000 ευρώ (αντί 30.000), ενώ η εγγυητική επιστολή που θα καταθέσουν στην ΕΕΑ, τουλάχιστον 100.000 ευρώ (αντί 15.000).

Τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα. Θα υπάρξει τουλάχιστον τριετής συμφωνία κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων και θα πρέπει να εκπονηθεί πλάνο τριετίας με ανάλογους υποβιβασμούς και προβιβασμούς ώστε από τη σεζόν 2024-2025 να μην ξεπερνούν, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων Β΄, σε αριθμό τις 18.

Η ενιαία κατηγορία θα αριθμεί πιθανόν 36 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους (Νότιος-Βόρειος). Οι Β΄ ομάδες των Big-4 δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου. Πιθανότερο σενάριο είναι να ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου στην ΣΛ1. Ταυτόχρονα, άμεσα κάθε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ θα εισπράξει από 77.500 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή