Εθνική ομάδα: Της πάνε τα δύσκολα, αλλά…

Εθνική ομάδα: Της πάνε τα δύσκολα, αλλά…

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο αναχώρησε από το Βέλγιο η εθνική μας ομάδα. Το 1-1 που απέσπασε στο προχθεσινό φιλικό από την ομάδα η οποία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά κυρίως το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε κατά διαστήματα άφησε υποσχέσεις για το μέλλον της.

Αλλωστε στόχος είναι να παρουσιαστεί έτοιμη στα δύο επίσημα παιχνίδια που την περιμένουν τον Σεπτέμβριο, με Κόσοβο και Σουηδία, όπου χρειάζεται οπωσδήποτε δύο νίκες προκειμένου να μείνει «ζωντανή» στη «μάχη» για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Ελλάδα κατέδειξε σε ακόμα ένα ματς με μεγάλο αντίπαλο ότι τα δύσκολα της πάνε. Σε αγώνες που δεν χρειάζεται να έχει εκείνη την κατοχή και τη δημιουργία μπορεί και αντεπεξέρχεται. Φάνηκε και στην πρεμιέρα των προκριματικών κόντρα στην Ισπανία, όπως και την Πέμπτη κόντρα στους Βέλγους, που ναι μεν έπαιξαν με πολλές αλλαγές και χωρίς τον τραυματία Ντε Μπρόινε, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη δική μας. Ετσι, στηριζόμενη στην καλή της άμυνα και παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις μπορεί να φτάσει στον στόχο της, που είναι κυρίως το να μη χάσει και να «κλέψει» ό,τι περισσότερο μπορεί από τον αντίπαλό της.

Βέβαια, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Από την άλλη υπάρχει και η Εθνική, όπως την είδαμε στο παιχνίδι με τη Γεωργία, στο οποίο στα 90 λεπτά αγώνα είχε μόνο μία τελική προσπάθεια, ενώ και στον αγώνα με το Βέλγιο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε κανονική ροή και τελικά σκόραρε από στατική φάση. Αλλωστε και στο ματς με την Ισπανία βρήκε δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, ενώ στον αγώνα με τη Γεωργία προηγήθηκε με αυτογκόλ.

Η έλλειψη δημιουργίας είναι κάτι για το οποίο ο Τζον Φαντ Σιπ οφείλει να βρει λύση και παρά το γεγονός ότι έχει πλέον αρκετό καιρό στο τιμόνι της Εθνικής δεν το έχει καταφέρει, παρά τις πολλές δοκιμές και τις ευκαιρίες που έχει δώσει για τη θέση του σέντερ φορ. Ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος –όπως δήλωσε– μετά το τέλος του φιλικού κυρίως για την εικόνα της Ελλάδας στον ανασταλτικό τομέα, αλλά χωρίς γκολ τα παιχνίδια δεν κερδίζονται.

«Μείναμε συμπαγείς, πιέσαμε όπου έπρεπε. Είχαμε και δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Μασούρα και τον Μπακασέτα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το Βέλγιο ανέβαινε όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο μέρος, είχαν επικίνδυνες σέντρες από τα δεξιά, στο ημίχρονο αλλάξαμε, πήγαμε πίσω με πέντε παίκτες. Τους κόστισε και τους δυσκολέψαμε σημαντικά. Πετύχαμε και ένα ωραίο γκολ από μία στημένη φάση. Ηταν ένας συνδυασμός, να παίζουμε το παιχνίδι μας όταν μας δίνεται η ευκαιρία αλλά και να τους δυσκολέψουμε το παιχνίδι τους, να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού».

Η εθνική ομάδα ήδη βρίσκεται στη Μάλαγα όπου αύριο δίνει ακόμα ένα φιλικό, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Νορβηγία. Εάν το Βέλγιο ήταν ο «προσομοιωτής» για τον αγώνα με τη Σουηδία, εδώ τα πράγματα διαφοροποιούνται, καθώς κόντρα στους Νορβηγούς (που επίσης δεν έχουν προκριθεί στην τελική φάση του Euro) το «πρώτα η άμυνα» δεν αρκεί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή