Προμηθέας – ΑΕΚ 80-81: Η ΑΕΚ το break, ο Γιατράς τη «βόμβα»

Προμηθέας – ΑΕΚ 80-81: Η ΑΕΚ το break, ο Γιατράς τη «βόμβα»

Η ΑΕΚ παρά τα πολλά αγωνιστικά της προβλήματα, έκανε το break στην Πάτρα επί του Προμηθέα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ παρά τα πολλά αγωνιστικά της προβλήματα, έκανε το break στην Πάτρα επί του Προμηθέα και πλέον έχει το προβάδισμα για την τρίτη θέση, στην σειρά των μικρών τελικών της Basket League.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Λαύριο – Παναθηναϊκός 94-89: Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ομάδα έκπληξη της Basket League, ισοφάρισε σε 1-1

Η Ενωση επικράτησε με 81-80, με 2/3 ελεύθερες βολές του Ντάριλ Μέικον, 3,7 δεύτερα πριν το τέλος, προηγείται πλέον με 2-1 και έχει το πλεονέκτημα καθώς την Τετάρτη υποδέχεται τον αντίπαλό της στο ΟΑΚΑ στο τέταρτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ωστόσο η είδηση που έκρυβε η αναμέτρηση, ήταν η πρόθεση του τεχνικού του Προμηθέα Μάκη Γιατρά να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, όπως την προανήγγειλε ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα. Ο 50χρονος προπονητής, ύστερα από 8 χρόνια, 4 συνεχόμενους προβιβασμούς και τρεις συμμετοχές σε τελικούς, δύο για το Κύπελλο και έναν για την Basket League, δήλωσε  χαρακτηριστικά πως «ίσως είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στην Πάτρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προμηθέα για την ευκαιρία που μου έδωσε και τον κόσμο που με αγκάλιασε. Θα φύγει το σώμα από εδώ, αλλά η καρδιά μου θα είναι εδώ».

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και οι δυο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες. Ο Προμηθέας χωρίς τους Τζέριαν Γκραντ, Κουίνσι Φορντ και Δημήτρη Αγραβάνη και η ΑΕΚ χωρίς τους Κιθ Λάνγκφορντ και Ματ Λοτζέσκι. Και οι δυο αντίπαλοι ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την ΑΕΚ να παίρνει στο τελευταίο δεκάλεπτο διαφορά 10 πόντων, αλλά τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στο προβάδισμα και τη νίκη να κρίνεται από τις βολές του Μέικον στα 3’’.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-42, 60-64, 80-81

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Τζεράι Γκραντ 10 (9 ριμπάουντ), Κλαβέλ 22 (4/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5/7 βολές), Γ. Αγραβάνης 5, Γιαννόπουλος 16 (5/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Αγμπελίς 8 (9 ριμπάουντ), Φορντ, Χριστοδούλου 8 (3/4 τρίποντα), Βασιλείου, Κουρουπάκης, Μπαζίνας

ΑΕΚ (Αγγέλου): Μορέιρα 18 (9/14 σουτ, 7 ριμπάουντ), Μέικον 6 (7 ασίστ, 0/4 τρίποντα), Ματσιούλις 14 (4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Κατσίβελης 10, Χρυσικόπουλος 8 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 6 (5 ριμπάουντ), Γόντικας 2, Γκίκας 10 (1/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μαυροειδής, Μωραϊτης

Τελευταίες ειδήσεις

Γέννησε η Μέγκαν Μαρκλ – Το όνομα του μωρού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους «οκτώ» του Roland Garros

Κορωνοϊός: 580 νέα κρούσματα, 24 θάνατοι, 398 διασωληνωμένοι

Self test: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Πώς γίνεται η δήλωση στο self-testing.gov.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή