Στα προημιτελικά του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη

Στα προημιτελικά του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα προημιτελικά του Roland Garros προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη με τη νίκη της στη φάση των «16» απέναντι στην Αμερικανίδα Σόφια Κένιν που ήταν φιναλίστ στη περσινή διοργάνωση.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά στο παιχνίδι επιβάλλοντας τον ρυθμό της απέναντι στην Κένιν και πήρε με ευκολία το πρώτο σετ καθώς προηγήθηκε με 4-0 για να φτάσει στο 6-1 και να προηγηθεί με 1-0 σετ.

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνέχισε σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σετ όπου προηγήθηκε με 2-0 και 5-1 φτάνοντας εύκολα στη νίκη με 6-3 και με 2-0 σετ σε περίπου μία ώρα, προκρίθηκε για πρώτη φορά στη καριέρα της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Σίγουρα θα ακουστεί λίγο περίεργο έπαιξα καλά σε γενικές γραμμές όχι στο level που θα μπορούσα να παίξω, αγχώθηκα λίγο στη διάρκεια του δεύτερου σετ η αλήθεια είναι, αλλά το σημαντικό είναι ότι βρήκα τρόπο να κλείσω το ματς παρά το άγχος και το στρες», δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη νίκη της.

«Είμαι χαρούμενη που για πρώτη φορά θα βρεθώ στα τα προημιτελικά και θα απολαύσω τη στιγμή. Είναι μια μεγάλη στιγμή και για μένα. Έχω καλά παραδείγματα από τους Έλληνες τενίστες, τη Λένα Δανιηλίδου και το Στέφανο Τσιτσιπά. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλη παράδοση στο τένις αλλά έχουμε μεγάλους πρωταθλητές», πρόσθεσε. 

Σχετικά με την επόμενη φάση είπε: «Θα το απολαύσω θα παίξω το τένις μου. Σε αυτό το σημείο που έχω φτάσει δεν θέλω να βάζω φοβίες και προσδοκίες στον εαυτό μου. Θα μπω να παίξω το παιχνίδι μου και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Για τον κόσμο που τη βλέπει από την Ελλάδα τόνισε: «Ξέρουν ότι την Ελλάδα την αγαπώ, ίσως είναι ο μεγαλύτερος λόγος που παίζω τένις μετά την οικογένεια μου φυσικά, τους οποίους επίσης αγαπώ και τους στέλνω την αγάπη μου που δεν είναι εδώ. Ειδικά την γιαγιά μου και τον παππού μου γιατί το Roland Garros έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους. Και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που κάθονται και μας βλέπουν, είναι σημαντική η υποστήριξή τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή