Η τροπολογία για χρέη και οι β΄ ομάδες

Η τροπολογία για χρέη και οι β΄ ομάδες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μη ένταξη στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο της διάταξης που θα προέβλεπε πως τα χρέη προς το Δημόσιο θα βαραίνουν τα φυσικά πρόσωπα και όχι τις ΠΑΕ, ανέστειλε αλλά δεν έσβησε τις ελπίδες ιστορικών συλλόγων, όπως ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής, για μια βιώσιμη λύση.

Στο σχέδιο νόμου, του οποίου η συζήτηση ξεκινά σήμερα στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και την επόμενη Πέμπτη (17/6) εισάγεται στην Ολομέλεια για ψήφιση, δεν υπάρχει η συγκεκριμένη τροπολογία, ωστόσο το θέμα παραμένει ανοικτό και είναι πιθανό στο διάστημα της μιας εβδομάδας να υπάρξει εξέλιξη.

Οι Νεοσμυρνιώτες, που τα χρέη τους ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ και αγωνιστικά θα διεκδικήσουν μέσω μπαράζ την άνοδό τους στη Σούπερ Λιγκ 2, την Τρίτη είχαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη τα οποία φέρεται να τους μετέφεραν ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία ένα συνολικό σχέδιο που θα εξυπηρετεί όλες τις ομάδες που βρίσκονται σε ανάλογη θέση και θα προλάβει να συμπεριληφθεί στο κύριο σώμα του νομοσχεδίου.

Το ίδιο ισχύει και με τη διάταξη για τη δημιουργία β΄ ομάδων από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας 1, όπου επίσης θα προστεθεί με τροπολογία κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αναδιάρθρωση των ΣΛ 2 και ΦΛ, η τριετής κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η επαναφορά του «ιδιώνυμου», οι νέες ρυθμίσεις για τις λέσχες φιλάθλων, οι οργανωμένες μετακινήσεις, η εξέταση των αναφορών για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες, που από την ΕΕΑ ανατίθεται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, και η δυνατότητα ΠΑΕ και ΚΑΕ να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, συμψηφίζοντας τις δαπάνες με το μίσθωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή