Ξεκίνησε η μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου

Ξεκίνησε η μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολη η Ευρώπη παίζει μπάλα, καθώς η σέντρα στο Euro ’20 δόθηκε χθες στη Ρώμη (Ιταλία-Τουρκία 3-0). Εχοντας πλέον συμπληρώσει 60 χρόνια ζωής, το Euro διεξάγεται φέτος σε έντεκα ευρωπαϊκές πόλεις με παρουσία οπαδών στα γήπεδα, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από το υγειονομικό πρωτόκολλο που υπάρχει σε κάθε χώρα.

Στην αφετηρία βρίσκονται 24 εθνικές ομάδες, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία να χαρακτηρίζεται από πολλούς φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο ακριβή ομάδα του Euro είναι η Αγγλία (1,25 δισ. ευρώ), η οποία πάντως δεν έχει κατακτήσει ποτέ το συγκεκριμένο τρόπαιο. 

Σήμερα, Σάββατο, ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική στον 1ο όμιλο με την αναμέτρηση της Ουαλλίας με την Ελβετία (16.00) που θα γίνει στο Μπακού παρουσία 31.000 θεατών. Επίσης, θα διεξαχθούν και τα ματς του 2ου ομίλου, καθώς παίζουν Δανία – Φινλανδία (19.00) στην Κοπεγχάγη (στο «Πάρκεν» επιτρέπεται να μπουν 11.250 φίλαθλοι) και Βέλγιο – Ρωσία (22.00), που έχουν και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση από το συγκεκριμένο γκρουπ. Η αναμέτρηση αυτή διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη και δικαίωμα να την παρακολουθήσουν έχουν 30.500 φίλαθλοι. 

Την Κυριακή στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα μπουν ακόμα δύο όμιλοι. Για τον 4ο, η Αγγλία παίζει με την Κροατία (16.00) στην άτυπη ρεβάνς του ημιτελικού του Μουντιάλ της Ρωσίας. Στο «Γουέμπλεϊ» θα επιτραπεί να βρεθούν 22.500 θεατές. Παράλληλα, για τον 3ο όμιλο, το φαβορί Ολλανδία παίζει με την Ουκρανία (22.00) στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του οποίου οι πόρτες θα ανοίξουν για 12.000 φιλάθλους. Νωρίτερα (19.00) η Αυστρία αντιμετωπίζει τη Βόρεια Μακεδονία. Το ματς θα διεξαχθεί στο «Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου», με τους Ρουμάνους να επιτρέπουν στις εξέδρες 13.000 θεατές.

Μεγάλο παιχνίδι έχουμε τη Δευτέρα, καθώς για τον 5ο όμιλο η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Σουηδία (22.00). Το παιχνίδι θα γίνει στη Σεβίλλη και δικαίωμα να το παρακολουθήσουν έχουν 20.000 θεατές. Την ίδια μέρα, επίσης για το 5ο γκρουπ, παίζουν τα δύο αουτσάιντερ Πολωνία – Σλοβακία (19.00) στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στη Γλασκώβη, η Σκωτία φιλοξενεί την Τσεχία (16.00) στο πλαίσιο του 4ου ομίλου. Στο «Χάμπντεν Παρκ» μπορούν να μπουν 12.000 θεατές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή