Ελβετία – Ουαλία 1-1: Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς

Ελβετία – Ουαλία 1-1: Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς

«Ριφιφί» των Ουαλών στους Ελβετούς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελβετία ήταν καλύτερη, η Ουαλία όμως ήταν αυτή που έφυγε ικανοποιημένη από το «Ολυμπιακό Στάδιο» του Μπακού, καθώς το τελικό 1-1 αν και δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες, κράτησε τους «δράκους» ζωντανούς στη μάχη του 1ου ομίλου του Euro ’20.

Οι Ελβετοί φρόντισαν από το ξεκίνημα να επιβεβαιώσουν εκείνους που τους θεωρούσαν καλύτερη ομάδα και αμέσως «στρίμωξαν» στο μισό γήπεδο του Ουαλούς, χωρίς όμως να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν ούτε την κατοχή τους, ούτε και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Από την άλλη οι Ουαλοί, προσπάθησαν κυρίως με τον Τζέιμς να διασπάσουν την άμυνα των Ελβετών, όμως ο άσος της Γιουνάιτεντ ήταν απελπιστικά μόνος του, καθώς δεν είχε βοήθεια από το Μπέιλ που ήταν –τουλάχιστον στο πρώτο μέρος- εκτός κλίματος. Παρά τη διαφορά πάντως που είχαν οι δύο ομάδες σε αυτά τα 45 λεπτά το ημίχρονο έμεινε στο 0-0.

Η ανωτερότητα των Ελβετών επιβραβεύθηκε τελικά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 49ο λεπτό  και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Εμπολό πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Γουόρντ, κάνοντας το 1-0. Το γκολ αυτό αφύπνισε τους Ουαλούς που –μη έχοντας και άλλη επιλογή- αποφάσισαν να βγουν από το… καβούκι τους και άρχισαν να απειλούν και αυτοί την εστία του Ζόμερ. Ετσι στο 74ο λεπτό, επίσης από μια στημένη φάση, ο Μουρ με εξαιρετική κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μόρερ, έκανε το 1-1.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονότερμα για τους Ελβετούς που όμως έπεσαν πάνω στον πολύ καλό Γουόρντ και στο… VAR, καθώς στο 87ο λεπτό ο Γκαβράνοβιτς (που δευτερόλεπτα πριν είχε μπει ως αλλαγή) σκόραρε, αλλά σωστά το τέρμα που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Ετσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, σε ένα παιχνίδι πάντως που οι Ουαλοί πήραν πολλά περισσότερα από ό,τι άξιζαν, σε αντίθεση με τους Ελβετούς που πλήρωσαν την αστοχία τους στις κρίσιμες στιγμές.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Άλεν, Ράμσεϊ (90’ Αμπαντού), Μορέλ, Μπέιλ, Τζέιμς (75’ Μπρουκς), Μπέιλ, Μουρ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σχερ, Ακάνζι, Εμπαμπού, Τσάκα, Φόιλερ, Ροντρίγκεζ, Σακίρι (66’ Ζακάρια), Εμπολό, Σεφέροβιτς (84’ Γκαβράνοβιτς).

Η βαθμολογία του ομίλου 
Ιταλία (3-0) 3 
Ελβετία (1-1) 1 
Ουαλία (1-1) 1 
Τουρκία (0-3) 0 

Η 2η αγωνιστική (16/6)
Τουρκία – Ουαλία
Ιταλία – Ελβετία 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή