ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euro 2021: Σοκ στο Δανία – Φινλανδία, κατέρρευσε ο Έρικσεν

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ποδοσφαιριστής της Δανίας

Euro 2021: Σοκ στο Δανία – Φινλανδία, κατέρρευσε ο Έρικσεν

O ποδοσφαιριστής Kρίστιαν Ερικσεν της Δανίας δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με την Φινλανδία στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο του Euro 2020, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γιατροί έσπευσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν μάχη. Οι συμπαίκτες δημιούργησαν ένα προστατευτικό τείχος με τα σώματα τους γύρω από τον συμπαίκτη τους.

Οι γιατροί έδωσαν αγωνιώδη αγώνα για να τον κρατήσουν στην ζωή, κάνοντας του τεχνητή αναπνοή.

Το ματς που γινόταν στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του Euro στην Κοπεγχάγη διακόπηκε στο 42ο λεπτό και για τουλάχιστον 15 λεπτά τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για να μη χάσει τη ζωή του, ενώ χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter που κυκλοφόρησε μισή ώρα αργότερα, ο Έρικσεν φέρεται να είναι ζωντανός και να μεταφέρεται συνδεδεμένος με αναπνευστήρα στο νοσοκομείο.

Οι παίκτες των δύο ομάδων ξέσπασαν σε κλάματα, όπως και στις εξέδρες υπήρξε παγωμάρα.

Οι διεθνείς της Φινλανδίας μπήκαν στα αποδυτήρια, ενώ μετά από περίπου 15 λεπτά και με ανθρώπινη ασπίδα τους συμπαίκτες του στην Εθνική, ο Έρικσεν αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο.

Ο αγώνας έχει διακοπεί προσωρινά, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της UEFA, χωρίς αυτή την ώρα να υπάρχει άλλη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του παίκτη. Πάντως τα μεγάφωνα του γηπέδου κάλεσαν τον κόσμο να παραμείνει στις εξέδρες.

Euro 2021: Σοκ στο Δανία – Φινλανδία, κατέρρευσε ο Έρικσεν-1

Euro 2021: Σοκ στο Δανία – Φινλανδία, κατέρρευσε ο Έρικσεν-2