EURO 2021: Δανία – Φινλανδία: 0-1

Πρώτη νίκη για την Φινλανδία - Έκανε την έκπληξη με 1-0

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σκιά των όσων συνέβησαν με τον Κρίστιαν Ερικσεν, ο οποίος βγήκε νικητής στον πιο δύσκολο αγώνα, αυτόν για την ίδια του τη ζωή, Δανία και Φινλανδία επέστρεψαν στο «Πάρκεν» προκειμένου να ολοκληρώσουν τη μεταξύ του αναμέτρηση στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του Euro 2020, με τους Φινλανδούς και κάνουν την έκπληξη και τελικά να επικρατούν με 1-0.

Πριν από αυτό, ο 29χρονος άσος της Ίντερ αφού αρχικά ανέκτησε τις αισθήσεις του και η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε, στη συνέχεια επικοινώνησε με τους συμπαίκτες του και τους ζήτησε να αγωνιστούν, αίτημα που μεταφέρθηκε και στην UEFA, η οποία άναψε το πράσινο φως για να γίνει το δεύτερο ημίχρονο, αν και αρχικά είχε ανακοινώσει την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Ετσι η Φινλανδία, στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση της διοργάνωσης, με γκολ του Πογιάνπαλο στο 60ό λεπτό επικράτησε με 1-0, βάζοντας δύσκολα για τους Δανούς όσον αφορά στη συνέχεια, καθώς στον ίδιο όμιλο είναι το Βέλγιο και η Ρωσία.

Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των Φινλανδών επί των Δανών στα τελευταία 23 ματς που έχουν δώσει, καθώς και η πρώτη για την ομάδα του Κανέρβα μετά από 6 διεθνή ματς.

Εκτός από τον σκόρερ, πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο γκολκίπερ, Λούκας Ραντέτσκι, που απέκρουσε το πέναλτι του Χόιμπγιερκ στο 74ο λεπτό.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες: Λουντ, Σπαρβ

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76΄ Στρίγκερ Λάρσεν), Κγιάερ (64΄ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μέλε, Έρικσεν (43΄ Γένσεν), Χόιμπγιερκ, Ντιλένι (76΄ Κορνέλιους), Πόουλσεν, Βιντ (63΄ Σκοβ Όλσεν), Μπρεϊθγουέιτ.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Ραντέτσκι, Ο’Σόγκνεσι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Σπαρβ (77΄ Σούλερ), Καμαρά, Λουντ, Ραϊτάλα (90΄ Βαϊσάνεν), Ουρόνεν, Πούκι (77΄ Κάουκο), Πογιάνπαλο (84΄ Φορς).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή