EURO 2021: Αγγλία – Κροατία 1-0, Ξόρκισε τον “δαιμονά” της

EURO 2021: Αγγλία – Κροατία 1-0, Ξόρκισε τον “δαιμονά” της

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πρώτο “μεγάλο” παιχνίδι του Euro 2020 , η Αγγλία επικράτησε 1-0 της Κροατίας, παίρνοντας την άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο ημιτελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.  

Στο “Γουέμπλει” και ενώπιον 22.000 θεατών, οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, έγραψαν ιστορία καθώς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε πρεμιέρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενώ οι Κροάτες αντίθετα, κατέγραψαν την πρώτη τους ήττα σε πρεμιέρα. Αυτη την φορά οι Βρετανοί δεν έπεσαν θύματα των αντιπάλων τους, που και παλαιότερα (2008),  τους είχαν κλείσει τον δρόμο για να βρεθούν σε Euro.

Οι Αγγλοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι κυριαρχώντας στο πρώτο 20 λεπτο, με γρήγορες κυκλοφορίες της μπάλας και πίεση παντού. Μόλις στο 6΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για γκολ όταν στον κενό χώρο, ο Φόντεν υποδέχτηκε ωραία την μπάλα από τον Στέρλινγκ, έκανε το φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Λιβάκοβιτς ενώ στο 9΄το σουτ του Φίλιπς απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς.

Η ορμή των παικτών του Σαουθγκέϊτ καταλάγιασε, η Κροατία σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει και στο 27΄είχε την πρώτη τελική με ένα σουτ του Πέρισιτς που έφυγε άουτ. Το συγκρότημα του Ζλάτκο Ντάλιτς άρχισε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του αγώνα, βρήκε τις ισορροπίες στην μεσαία γραμμή με μπροστάρη τον Λούκα Μόντριτς, θωράκισε την άμυνά του, έριξε τον ρυθμό των Αγγλων και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς τέρματα.

Στην πρώτη τελική των γηπεδούχων στο Β΄ημίχρονο, στο 57΄, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Ο Γουόκερ βρήκε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Φίλιπς, αυτός με ντρίμπλα και αλλάζοντας πόδι άνοιξε στον κενό χώρο στον Στέρλινγκ, που με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 61΄ ύστερα από γύρισμα του Μάουντ, ο Κέιν στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε υπό πίεση αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ ενώ στο 67′, η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μάουντ, πέρασε λίγο άουτ.

Η Κροατία, προβλέψιμη στο παιχνίδι της, προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ελέγξουν χωρίς προβλήματα το ματς μέχρι τέλους, παρά το γεγονός πως η κατοχή ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Ράις, Φίλιπς, Φόντεν (71΄Ράσφορντ), Μάουντ, Στέρλινγκ (90΄Λιούιν), Κέιν (82΄ Μπέλινγχαμ)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Καλέτα-Τσαρ, Γκβαρντιόλ, Μπρόζοβιτς (70΄Βλάσιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς (85΄Πάσαλιτς), Κράμαριτς (70΄Μπρέκαλο), Πέρισιτς, Ρέμπιτς (78΄Πέτκοβιτς)

Η βαθμολογία του ομίλου:

Αγγλία (1-0) 3

Σκωτία (0-0) 0

Τσεχία (0-0) 0

Κροατία (0-1) 0

Αύριο (14/6-16.00) παίζουν Σκωτία- Τσεχία

Η 2η αγωνιστική:

Κροατία – Τσεχία (18/6)

Αγγλία- Σκωτία (18/6)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή