Τελικός Roland Garros: 2-1 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά

Τελικός Roland Garros: 2-1 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πιο ιστορικό παιχνίδι για το ελληνικό τένις: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγείται με 2-1 (6-2 και 7-6 και 6-3) στα σετ του Σέρβου επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του πιο φημισμένου Γκραν Σλαμ, του Ρολάν Γκαρός.

Περίπου 5.000 φίλοι του τένις, πήραν θέση στις εξέδρες του «Φιλίπ Σατριέ» και παρακολουθούν έναν συγκλονιστικό αγώνα με πλούσιο θέαμα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε: Πώς η Ελλάδα μπαίνει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις

Τελικός Roland Garros: 2-1 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά-1

Τα highlights του αγώνα

 «Ήταν ένα όνειρο που έκανε από παιδί, όταν έπαιζα στα γήπεδα της Γλυφάδας. Και τώρα είμαι εδώ. Είναι η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα μου», δήλωνε λίγο μετά τον ημιτελικό ο Τσιτσιπάς, ενώ ο Τζόκοβιτς, ζητούσε λίγο περισσότερο χρόνο ανάπαυσης, τοποθετώντας τον αγώνα με τον Ναδάλ στους τρεις καλύτερους που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια που παίζει τένις σε κορυφαίο επίπεδο.

Τόσο ο 23χρονος Τσιτσιπάς, όσο και ο 34χρονος Τζόκοβιτς, έχουν παίξει σπουδαίο τένις στα κορτ της γαλλικής πρωτεύουσας. Από την αρχή της διοργάνωσης, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, μέχρι τους ημιτελικούς, όπου έδωσαν μεγάλη «μάχη» για να πάρουν την πρόκριση. Ισως η διαφορά ηλικίας και η κόπωση, να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, στην περίπτωση που το τρόπαιο δεν κριθεί στα τρία σετ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναμένεται ένας αγώνας, όπου κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η διαχείριση του πνεύματος, δεδομένου ότι ο Σέρβος έχει τεράστια εμπειρία και ο Τσιτσιπάς, συνδυάζει τον ενθουσιασμό της ηλικίας, με την στοχοπροσήλωση και την συγκέντρωση σε κάθε στιγμή του αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή