Σκωτία – Τσεχία 0-2: Οι Τσέχοι βλέπουν πρόκριση με γκολ από τα 45 μέτρα (βίντεο)

Σκωτία – Τσεχία 0-2: Οι Τσέχοι βλέπουν πρόκριση με γκολ από τα 45 μέτρα (βίντεο)

«Σικ» νίκη για την Τσεχία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδανικό ξεκίνημα για την Τσεχία στο Euro, καθώς στο πλαίσιο του 4ου ομίλου επικράτησε με 2-0 μέσα στην Γλασκώβη της Σκωτίας και από νωρίς έθεσε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Πάτρικ Σικ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, με το δεύτερο γκολ μάλιστα να το πετυχαίνει από τη σέντρα (σχεδόν) του γηπέδου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εuro 2021: Τα πρώτα λόγια του Έρικσεν από το νοσοκομείο

Στο ξεκίνημά του το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, καθώς και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για να φτάσουν πρώτες στο γκολ. Οι Σκωτσέζοι, έχοντας και τη συμπαράσταση περίπου 12.000 συμπατριωτών τους, απείλησαν μόλις στο 5ο λεπτό με τον ΜακΓκιν, ενώ οι Τσέχοι απάντησαν με τον Σικ στο 16ο λεπτό. Όμως μετά το μισάωρο, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και τελικά, λίγο πριν το ημίχρονο άνοιξαν το σκορ, όταν έπειτα από σέντρα του Τσούφαλ, ο Σικ με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μάρσαλ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: EURO 2021: Αγγλία – Κροατία 1-0, Ξόρκισε τον «δαιμονά» της

Οι Σκωτσέζοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και άγγιξαν την ισοφάριση στο 48ο λεπτό, όμως το σουτ του Χέντρι σταμάτησε στο δοκάρι. Ετσι λίγα λεπτά μετά, στο 52ο λεπτό και ενώ η Σκωτία ήταν στην επίθεση, η μπάλα έπειτα από ένα δυνατό σουτ και κόντρες θα φτάσει στο κέντρο του γηπέδου, με τον Σικ να γίνεται κάτοχό της. Ο επιθετικός της Τσεχίας και της Λεβερκούζεν θα διανύσει λίγα μέτρα και βλέποντας ότι ο Μάρσαλ είναι πολύ έξω από την περιοχή του θα επιχειρήσει ένα εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να καταλήγει τελικά στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 2-0 και ίσως ένα από τα καλύτερο γκολ που θα δούμε στη διοργάνωση.

Η νίκη της Τσεχίας ήταν δίκαιη, αν και οι Σκωτσέζοι δικαιούταν και αυτοί κάποιο γκολ, καθώς είχαν και αυτοί τις δικές τους καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία).

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67’ ΜακΓκρέγκορ), Ο’ Ντόνελ (79’ Φορεστ), Άρμστρονγκ (67’ Φρέιζερ), ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79’ Νίσμπετ), Κρίστι (46’ Άνταμς).

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ (67’ Χόλες), Μάζοπουστ (72’ Βύντρα), Ντάριντα (87’ Σέβτσικ), Γιάνκτο (72’ Χλόζεκ), Σικ (87’ Κρμέντσικ).

Η βαθμολογία του ομίλου

  • Τσεχία (2-0) 3
  • Αγγλία (1-0) 3
  • Κροατία (0-1) 0
  • Σκωτία (0-2) 0

Η επόμενη αγωνιστική (18/6)

  • Κροατία – Τσεχία
  • Αγγλία – Σκωτία

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή