Euro 2021: Απώλεια για Ισπανία, νίκες για Σλοβακία, Τσεχία

Euro 2021: Απώλεια για Ισπανία, νίκες για Σλοβακία, Τσεχία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη απώλεια φαβορί στο Euro 2020 είναι γεγονός από χθες, καθώς η Ισπανία υποχρεώθηκε στη Σεβίλλη σε «λευκή» ισοπαλία από τη Σουηδία στο παιχνίδι του 5ου ομίλου.

Το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε είχε την απόλυτη κατοχή στο παιχνίδι, όχι όμως και το γκολ.

Οι Ολσεν (16΄), Κόκε (23΄), Μοράτα (38΄) έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τους Σουηδούς στο 41΄ να πλησιάζουν πιο κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Ισάκ κόντραρε και βρήκε το δοκάρι των Ισπανών.

Οι Σκανδιναβοί στη δεύτερη φάση τους είχαν την ισάριθμη πολύ μεγάλη τους ευκαιρία στο 61΄ με τον Μάρκους Μπεργκ να αστοχεί εξ επαφής και με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των Σουηδών με το προβλέψιμο παιχνίδι τους, έχοντας σπουδαία φάση με τον Μορένα στο 90΄.

Στο άλλο ματς του ομίλου, στο «Σεντ Πέτερσμπουργκ Στέιντιουμ» της Αγίας Πετρούπολης, η Σλοβακία επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αν και η Πολωνία είχε την κατοχή, η Σλοβακία ήταν αυτή που κατάφερε να βρει δίχτυα στο 18΄, όταν ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ Ρόμπερτ Μακ έπειτα από εντυπωσιακή προσπάθεια σούταρε, η μπάλα αρχικά βρήκε στο δοκάρι, στη συνέχεια κόντραρε στον Σέζνι και κατέληξε στο βάθος της εστίας του.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα κατάφερε με το… καλημέρα στην επανάληψη να φέρει το ματς στα ίσια με τον Λινέτι, αλλά λίγο αργότερα (62΄) έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κριχόβιακ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 69΄ ήρθε το νέο προβάδισμα των Σλοβάκων, με τον Χάμσικ να «σερβίρει» και τον Σκρίνιαρ να «εκτελεί» για το τελικό 2-1.

Στη Γλασκώβη για τον 4ο όμιλο, σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις, η Τσεχία επικράτησε της Σκωτίας με 2-0, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σικ, που πέτυχε και τα δύο τέρματα. Το δεύτερο, στο 52΄, δικαιωματικά παίρνει μέχρι στιγμής τον τίτλο του καλύτερου του τουρνουά καθώς το πέτυχε σχεδόν από τη σέντρα του γηπέδου (απόσταση 44,8 μέτρων) νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα που ήταν εκτός εστίας. Ο ίδιος παίκτης είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 42΄ με γυριστή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Τσούφαλ.

Οι Σκωτσέζοι ξεκίνησαν καλύτερα αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις ευκαιρίες των Ντάικς (18΄) και –κυρίως– του Ρόμπερτσον (32΄), όταν βρέθηκε σε θέση για γκολ, σούταρε αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάτσλικ. Στο 48΄ το σουτ του Χέντρι σταμάτησε το δοκάρι των Τσέχων.

Σήμερα στη μάχη ρίχνονται και οι ομάδες του 6ου και πιο αμφίρροπου ομίλου της διοργάνωσης. Στη Βουδαπέστη (19.00) η Ουγγαρία αντιμετωπίζει την κάτοχο του προηγούμενου Euro Πορτογαλία, ενώ μεγάλο παιχνίδι γίνεται στο Μόναχο (22.00) όπου αναμετρούνται δύο από τα μεγάλα φαβορί, η Γερμανία με τη Γαλλία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή