Μάχη σε… θύρες και κάμερες

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαίτησή τους για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, εξέφρασαν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1 στο χθεσινό Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, που είχε κεντρικό θέμα την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. 

Την ώρα που τα μέτρα κατά της COVID-19 ελαστικοποιούνται, στη Λίγκα αποφάσισαν να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις για να πετύχουν το αυτονόητο –όπως το χαρακτήρισαν– αίτημά τους. Τις προσεχείς ημέρες θα σταλεί σχετική επιστολή στους αρμόδιους φορείς, με τη δέσμευση πως θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ζητηθούν. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει με δηλώσεις στελεχών της και τις προηγούμενες ημέρες, είναι θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, αυτό θα γίνει υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα θέσει η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, κάνοντας τη σχετική αξιολόγηση των δεδομένων. 

Στο θέμα των τηλεοπτικών, η κατάσταση περιπλέκεται παρά το γεγονός πως η ολιστική μελέτη προτρέπει για τριετή συμφωνία υπό καθεστώς κεντρικής διαχείρισης. Η Nova και η Cosmote έχουν «παγώσει» όλες τις συζητήσεις, αφού δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν περί τα 60 εκατ. ευρώ που ζητάει η ΣΛ1, θεωρώντας πως όσο ο χρόνος περνάει, τόσο πιο ωφελημένες θα βγουν. Αλλωστε, τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται να έχουν ως προτεραιότητα την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αναφέρουν στελέχη της Nova, η φετινή επένδυση στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έφερε συνδρομητές στην εταιρεία και αιτία είναι η πειρατεία επί του περιεχομένου, που ανέρχεται σε περίπου 400.000 χρήστες. Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν πρόκειται να επανέλθει στο ποσό (περίπου 55 εκατ. ευρώ) που έδωσε την περυσινή σεζόν. 

Από την άλλη πλευρά, οι Big-4 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) δείχνουν διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, θεωρώντας πως θα καρπωθούν μεγαλύτερο ποσοστό.

Αρης και Ατρόμητος δεσμεύονται με συμβόλαιο με τη Nova για έναν ακόμη χρόνο και αν το σπάσουν θα υποχρεωθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά, με αποτέλεσμα το πιθανότερο σενάριο να δείχνει μια επανάληψη της περιόδου 2018-2019, όταν οι «μεγάλοι» κινήθηκαν μόνοι τους και οι «μικροί» ομαδικά.

Συμβούλιο είχε και η Σούπερ Λιγκ 2, όπου αποφασίστηκε το νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου. Επίσης ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς ο μαζικός εμβολιασμός των παικτών της κατηγορίας, ενώ υπήρξε και αίτημα προς το Δ.Σ. να ενσωματωθεί σε αυτόν και η προπονητική ομάδα.

Την ίδια ώρα, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστήριξε πως με την αναδιάρθρωση και τη  συμμετοχή των Β ομάδων των ΠΑΕ της ΣΛ1 που θα συμμετάσχουν στην κατηγορία, η ΣΛ2 θα αυξήσει την εμπορικότητά της, κάτι για το οποίο η Μικρή Λίγκα εξακολουθεί να έχει ενστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή