Φινλανδία – Ρωσία 0-1: Κρατήθηκαν ζωντανοί οι Ρώσοι στο Euro 2021 (βίντεο)

Φινλανδία – Ρωσία 0-1: Κρατήθηκαν ζωντανοί οι Ρώσοι στο Euro 2021 (βίντεο)

Η Ρωσία πήρε τον «τελικό» και συνεχίζει να ελπίζει

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από την βαριά ήττα στην πρεμιέρα από το Βέλγιο με 3-0, για την Ρωσία το σημερινό παιχνίδι με την Φινλανδία στην Αγία Πετρούπολη έμοιαζε σαν πρόωρος τελικός, καθώς μια νέα απώλεια βαθμών θα την έστελνε από πολύ νωρίς εκτός διοργάνωσης.

Τελικά η ομάδα του Τσερτσέσοφ έκανε το χρέος της και επικρατώντας με 1-0 της μαχητικής Φινλανδίας και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης για τους «16» του Euro.

Οι Φινλανδοί θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους Ρώσους, που έπαιζαν στο «σπίτι» τους, ωστόσο το γκολ που πέτυχε μόλις στο 3ο λεπτό ο Πογιάνπαλο δεν μέτρησε για λίγα εκατοστά, καθώς ο σκόρερ ήταν οριακά οφ σάιντ, κάτι που φάνηκε μόνο έπειτα από τη χρήση του VAR.

Στην πορεία, η Ρωσία ανέβασε το ρυθμό της και τελικά κατάφερε να φτάσει στο χρυσό για αυτήν τέρμα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Μίραντσουκ έπειτα από πολύ ωραίο συνδυασμό και εξίσου όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Ρώσοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή, ενώ οι Φινλανδοί προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς όμως επιτυχία, με το 1-0 να μένει έτσι μέχρι το τέλος. Με τη νίκη της αυτή η Ρωσία έφτασε τους τρεις βαθμούς, όσους έχει και η Φινλανδία, που στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει των Δανών.

Φινλανδία (Μ. Κανέρβα): Χραντέτσκι, Τοΐβιο (85΄Γιένσεν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ραϊτάλα (75΄Σοϊρί), Λουντ, Σούλερ (67΄Κάουκο), Καμαρά, Ούρονεν, Πούκι (75΄Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο.
Ρωσία (Στ. Τσερτσέσοβ): Σαφόνοφ, Φερνάντες (25΄Καραβάεφ), Ντιβέεφ, Ντζικίγια, Κουζάεφ, Ζόμπνιν, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (61΄Ζεμαλέτνιντοφ), Μίραντσουκ (85΄Μούχιν), Τζιούμπα (85΄Σομπόλεφ), Γκολόβιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή