Γιοβάνοβιτς: «Μεγάλη πρόκληση και τιμή»

Γιοβάνοβιτς: «Μεγάλη πρόκληση και τιμή»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του μεταγραφή και μάλιστα από ελληνικό… ράφι έχει στα σκαριά ο Παναθηναϊκός! Ο 28χρονος διεθνής του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Κώτσιρας, είναι η επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη θέση του δεξιού μπακ και δεν απομένουν παρά τα τυπικά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνησή του, έναντι 250 χιλ. ευρώ. 

Οι υπογραφές θα μπουν μόλις ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις και οι ανακοινώσεις είναι πιθανό να γίνουν ακόμα και σήμερα. 

Ο Κώτσιρας θα υπογράψει για τρία χρόνια, με συνολικές αποδοχές περίπου 500 χιλ. ευρώ. Στο περσινό πρωτάθλημα είχε 23 συμμετοχές και δύο ασίστ.  
Το μεσημέρι, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού συστήθηκε στους οπαδούς του, χωρίς μεγαλοστομίες και παχυλές υποσχέσεις, αλλά με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει. «Ξέρω τι πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο της χώρας. Είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή. Ξέρω ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να δημιουργήσω συνθήκες ώστε να επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι, ένα έργο που θα κάνει τους φιλάθλους του να αγκαλιάσουν την ομάδα και να μας βοηθήσουν. Θα φτιάξουμε ένα προφίλ ομάδας που να τους ικανοποιεί» δήλωσε σε άπταιστα ελληνικά ο Γιοβάνοβιτς, με την υποσημείωση ότι ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε αρνηθεί να έρθει γιατί δεν γνώριζε καθόλου την ομάδα, τώρα ξέρει καλά πού βαδίζει. 

Πόσο ψηλά μπορεί να μπει ο πήχης; «Η ιστορία του Παναθηναϊκού ορίζει ότι πρέπει να πρωταγωνιστεί. Αν έλεγα ότι του χρόνου θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα ήμουν σοβαρός. Πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Ο ανώτερος σκοπός όμως πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Αν δεν ψάχνουμε αυτόν τον στόχο, δεν θα τον βρούμε ποτέ μπροστά μας» απάντησε, χωρίς να μιλήσει για όσα χρειάζονται βελτίωση ή τους παίκτες που θα αναζητήσει μεταγραφικά. Εμφανίστηκε θετικός στο πλάνο της δημιουργίας Παναθηναϊκού Β΄ για τη Σούπερ Λιγκ 2 και δεν έδειξε ενθουσιασμένος στην ιδέα ενός τεχνικού διευθυντή, αλλά δεν την απέκλεισε αν είναι η επιλογή της διοίκησης, με έναν ξεκάθαρο όρο: για το έμψυχο δυναμικό, αυτός θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή