ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπάσκετ: Έτσι θα είναι ο νέος ΠΑΟ

Μπάσκετ: Έτσι θα είναι ο νέος ΠΑΟ

Το ίδιο ανηφορικό μονοπάτι με πέρυσι θα ακολουθήσει ξανά ο Παναθηναϊκός, με πιο γοργό βηματισμό και στόχο υψηλότερες κορυφές, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Τάκης Τριαντόπουλος, οι στενοί συνεργάτες του, Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, αλλά και ο νέος διευθυντής της ομάδας, Βασίλης Παρθενόπουλος, ο οποίος θα «τρέχει» την καθημερινότητά της σε διοικητικά και οικονομικά θέματα, λόγω της πιο ενεργού εμπλοκής του προέδρου της ΚΑΕ στο Δ.Σ. της Ευρωλίγκας. 

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού δεν είχε μόνο απολογιστικό χαρακτήρα για τα αγωνιστικά και διοικητικά πεπραγμένα της περασμένης περιόδου, αλλά εξελίχθηκε και σε έναν «οδηγό» για την επόμενη, δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα. Τα πιο σημαντικά σημεία των όσων είπε ο κ. Τριαντόπουλος: 

• Για κάποιους έπρεπε να μην χαρούμε το νταμπλ. Αν είχαν ζήσει έστω μία εβδομάδα όσα ζήσαμε, θα καταλάβαιναν. Να σας πω μόνο ότι 21 από τα 23 μέλη της αποστολής πέρασαν κορωνοϊό, κάποιοι βαριά. Υπήρχε διάστημα τριών εβδομάδων που δεν παίξαμε κανένα παιχνίδι και αντίστοιχο που παίζαμε μέρα παρά μέρα. Κάναμε τα περισσότερα χιλιόμετρα που έκανε ομάδα. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην ικανοποίησαν, αλλά είχαμε πει ότι θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά κι όπου πάει.  

• Στα οικονομικά, καταφέραμε ό,τι είχαμε πει. Οι παίκτες ήταν πληρωμένοι στην ώρα τους, δεν χρωστάμε. Δώσαμε λύση στα προβλήματα. Οσοι μας εμπιστεύτηκαν δικαιώθηκαν.  

• Είμαστε πάρα πολύ κοντά στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια. Πιστεύω και ελπίζω πως θα τελειώσει άμεσα.  

• Ο κ. Παρθενόπουλος θα είναι δίπλα στους Αλβέρτη – Διαμαντίδη. Εγώ θα έχω πιο επιτελικό ρόλο, εκπροσωπώντας την ομάδα, χωρίς να είμαι στην καθημερινότητά της. 

• Ο ήλιος εξακολουθεί να βγαίνει από την Ανατολή. Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν έχει καμία εμπλοκή, όπως δεν είχε και την προηγούμενη σεζόν. Θα εφαρμόσουμε το ίδιο μοντέλο, έσοδα – έξοδα. Θα κινηθούμε στα ίδια βήματα, ίσως και ένα βηματάκι παραπάνω. Η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος, και πέρυσι τα γήπεδα ήταν άδεια. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα εισιτήρια ακριβώς.  

• Η ομάδα παραμένει προς πώληση. Εχω πάνω από 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας με εταιρείες ή επενδυτές του εξωτερικού. Από το εσωτερικό δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Ολες οι επενδύσεις έχουν «παγώσει» παγκοσμίως λόγω της πανδημίας. Ελπίζω να επανέλθει η κανονικότητα και να δούμε πιο εντατικά το θέμα.  

• Με τις αλλαγές που έγιναν, ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε Ελλάδα – Ευρώπη και πιο ελκυστικός για την πώλησή του. Κυνηγάμε τις εξελίξεις, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το μέλλον. Η ιστορία μας είναι πολύ μεγάλη. Ακόμα και φέτος πρωταγωνιστήσαμε παντού, μας σέβεται και μας ακούει όλη η Ευρώπη.  

• Δεν έχουμε μιλήσει με τον κ. Ομπράντοβιτς. Προφανώς, όλοι θα τον θέλαμε. Το θεωρούμε δύσκολο. Δεν κάνουμε συζητήσεις για προπονητή, έχουμε προπονητή. Πρέπει πρώτα να μιλήσουμε μαζί του. Δεν θα κάνω καμία τοποθέτηση πριν μιλήσουμε με τον κ. Κάτας.