ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euro 2021: Η UEFA απαιτεί από το Λονδίνο εξαιρέσεις στην καραντίνα αλλιώς θα του αφαιρέσει τους τελικούς

Η Βρετανία σκέπτεται σοβαρά να εξαιρέσει 2.500 VIP, αλλά φοβάται την κατακραυγή

Euro 2021: Η UEFA απαιτεί από το Λονδίνο εξαιρέσεις στην καραντίνα αλλιώς θα του αφαιρέσει τους τελικούς

Ανοιχτή απειλή στην Αγγλία να της αφαιρέσει τη διοργάνωση των ημιτελικών και του τελικού του Euro εάν δεν άρει την υποχρέωση καραντίνας για τους επισήμους με πρόσκληση απευθύνει η UEFA, σύμφωνα με αγγλικά ρεπορτάζ.

Η παράταση των περιορισμών στη Βρετανία εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας στη χώρα, πλήττοντάς τη με νέο κύμα λόγω της ινδικής μετάλλαξης Δέλτα, σημαίνει ότι πολλά μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές παρατείνονται για αρκετές ακόμη εβδομάδες, παρά την αρχική πρόθεση για άρση έως τα τέλη Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επίσημοι της UEFA καθώς και οι προσκεκλημένοι, χορηγοί, διπλωμάτες και πολλοί άλλοι που κανονικά θα πάρουν θέση στο πενθήμερο των ημιτελικών και τελικών που προγραμματίζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου θα πρέπει πρώτα να περάσουν από 10ήμερη καραντίνα πριν μπορέσουν να πάνε στο γήπεδο Γουέμπλεϊ, πράγμα που η UEFA είναι αδύνατο να δεχθεί. Το ίδιο θα αφορά και όλο το δημοσιογραφικό προσωπικό που θα μεταβεί στο Λονδίνο για την τελική φάση του Euro.

Euro 2021: Η UEFA απαιτεί από το Λονδίνο εξαιρέσεις στην καραντίνα αλλιώς θα του αφαιρέσει τους τελικούς-1

Έτσι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, στη βρετανική κυβέρνηση ότι οι συνοριακοί περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υπερβολικά αυστηροί και ότι υπάρχουν άλλες πόλεις που είναι σε θέση και διάθεση να φιλοξενήσουν τους αγώνες που πρόκειται να γίνουν στον λεγόμενο «Ναό του Ποδοσφαίρου».

Πλέον, σύμφωνα πάντα με τα αγγλικά ρεπορτάζ, η UEFA απειλεί ανοικτά το Λονδίνο να του αφαιρέσει τους ημιτελικούς και τον τελικό της διοργάνωσης και να ους δώσει στη Βουδαπέστη, που αναμένεται να μην έχει καθόλου συνοριακούς περιορισμούς τον Ιούλιο, εκτός εάν η Βρετανία χαλαρώσει τους κανόνες της ειδικά για τους… VIP που επιλέγει η UEFA.

Προ της πίεσης αυτής η βρετανική κυβέρνηση πλέον σκέπτεται σοβαρά να θέσει μια εξαίρεση για 2.500 μέλη της… οικογένειας της UEFA, περιλαμβανομένων και αξιωματούχων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, της FIFA.

Από την άλλη πλευρά εάν το Λονδίνο προχωρήσει σε μια τέτοια εξαίρεση θα ξεσηκώσει θύελλα στο βρετανικό κοινό για δύο μέτρα και δύο σταθμά, την ώρα που οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεώνονται να ακυρώσουν τις διακοπές που έχουν κλείσει διότι η κυβέρνηση παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα για την είσοδο στη χώρα.

Στην εξίσωση μπαίνει και ο διακαής πόθος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να συναντηθεί με τις αρχές του ποδοσφαίρου ώστε να προωθήσει την αγγλική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Πηγή: The Times, Daily Mail