Κροατία – Τσεχία 1-1: Χαμόγελα για έναν

Κροατία – Τσεχία 1-1: Χαμόγελα για έναν

Ο βαθμός στέλνει τους Τσέχους πολύ κοντά στους «16» του Euro 2020

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Τσεχία πήρε αυτό που ήθελε στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η 2η αγωνιστική στον 4ο όμιλο του Euro. 

Το τελικό 1-1 κόντρα στην Κροατία στέλνει τους Τσέχους ουσιαστικά μία ανάσα από τους «16» της διοργάνωσης καθώς πλέον έχουν τέσσερις βαθμούς, ενώ από την άλλη οι Κροάτες  είναι στα… σχοινιά αφού με έναν μόλις πόντο θα κληθούν να δώσουν πρόωρο τελικό την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την Σκωτία. 

Το παιχνίδι στο πρώτο του μισάωρο ήταν κακό, με ελάχιστες στιγμές, τις οποίες δημιούργησαν κυρίως οι Τσέχοι. Στο 33ο λεπτό έγινε η φάση που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Λόβρεν σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει κεφαλιά από τον Σικ, χτύπησε τον επιθετικό της Τσεχίας με τον αγκώνα και ο Ντελ Θέρο Γκράντε, έπειτα και από τη χρήση του VAR, έδωσε το πέναλτι. Ο ίδιος ο Σικ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 37’ έδωσε το προβάδισμα στην Τσεχία, φτάνοντας τα τρία γκολ στον θεσμό.

Η Κροατία αντέδρασε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και μόλις στο 47ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση με πολύ ωραίο γκολ του Πέρισιτς. 

Όμως αν και έμενε σχεδόν ένα ημίχρονο, τόσο οι Τσέχοι, όσο και οι Κροάτες και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποιο άλλο τέρμα με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος. 

Κροατία (Ζλ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσεκ), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς).

Τσεχία (Γ. Σιλχάβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Χόλες (63’ Κραλ), Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπαράκ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή