Αγγλία – Σκωτία 0-0: Πρόκριση και… ελπίδες

Αγγλία – Σκωτία 0-0: Πρόκριση και… ελπίδες

Οι Αγγλοι είναι στους «16», τελικός για την Σκωτία με την Κροατία για την 3η θέση

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια παραδοσιακή βρετανική μονομαχία. Η ατμόσφαιρα στο «Γουέμπλεϊ», η βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δυνατές μονομαχίες. Βέβαια, για όλα αυτά… θυσιάστηκε η ποιότητα και έτσι Αγγλία και Σκωτία έμειναν στο 0-0, το πρώτο στις 34 «μονομαχίες» των δύο ομάδων στο ναό του ποδοσφαίρου. Το αποτέλεσμα ουσιαστικά εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό στα «τρία λιοντάρια» την παρουσία τους στην επόμενη φάση, όχι όμως ακόμα την πρώτη θέση, ενώ από την άλλη οι «χάιλαντερς» παρέμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της 3η θέσης του 4ου ομίλου.

Οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να ξεπεράσουν την ήττα της πρεμιέρας από την Τσεχία και μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν από το παιχνίδι. Στην απέναντι πλευρά οι Αγγλοι στο πάθος των αντιπάλων τους δεν είχαν απάντηση με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν και μην μπορέσουν να εκμεταλλευθούν τα «βαριά» χαρτιά τους, όπως ο Κέιν και ο Φόντεν. Ετσι στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική καλή φάση για τους γηπεδούχους ήταν η κεφαλιά του Στόουνς στο δοκάρι στο 11ο λεπτό. Οι Σκωτσέζοι απάντησαν με το σουτ του Τσε Ανταμς στο 33ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Πίκφορντ, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος με τις ελάχιστες καλές στιγμές να δημιουργούνται κυρίως από στατικές φάσεις.

Ετσι το τέλος της 115η συνάντησης της ιστορίας τους, βρίσκει τους Αγγλους να έχουν τέσσερις βαθμούς, αλλά μόλις ένα γκολ στα δύο πρώτα ματς και έτσι κόντρα στην καλή Τσεχία θα παλέψουν για την πρώτη θέση του ομίλου, της οποίας το «δώρο» είναι η παραμονή τους στο «Γουλέμπλεϊ» και για τη νοκ άουτ φάση. Από την άλλη οι Σκωτσέζοι έχουν έναν βαθμό, όπως και η Κροατία και στο μεταξύ τους παιχνίδι θα κριθεί το ποια ομάδα θα τερματίσει στην 3η θέση που μπορεί –υπό προϋποθέσεις- να δώσει το εισιτήριο για τους «16».

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τζέιμς, Στόουνς, Μινγκς, Σο, Ράις, Φίλιπς, Φόντεν (63′ Γκρίλις), Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν (74′ Ράσφορντ)

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, Ο’ Ντόνελ, ΜακΓκιν, Γκίλμουρ (76′ Αρμστρονγκ), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Τσε Ανταμς (86′ Νίσμπετ), Ντάικς.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Τσεχία (3-1) 4
Αγγλία (1-0) 4
Κροατία (1-2) 1
Σκωτία (0-2) 1

Η επόμενη αγωνιστική (22/6)
Κροατία – Σκωτία
Τσεχία – Αγγλία 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή