Πορτογαλία – Γερμανία 2-4: Ήταν και πάλι «πάντσερ» (φάσεις & γκολ)

Πορτογαλία – Γερμανία 2-4: Ήταν και πάλι «πάντσερ» (φάσεις & γκολ)

Η Γερμανία θυμήθηκε τον καλό της εαυτό και ισοπέδωσε το σύνολο του Σάντος

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Γερμανία που θύμισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 όταν και σκόρπισε τα πάντα στο πέρασμα της στα γήπεδα της Βραζιλίας, εμφανίστηκε και πάλι το Σάββατο στο Μόναχο.

Τα «πάντσερ» σκόρπισαν -και μάλιστα με ανατροπή- με 4-2 την Πορτογαλία, πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκριση, καθώς την τελευταία αγωνιστική παίζουν με την Ουγγαρία, ενώ οι Πορτογάλοι αντιμετωπίζουν τους Γάλλους. 

Στο καλύτερο μέχρι τώρα ματς του Euro, η Γερμανία έφτασε εμφατικά στο στόχο της, καθώς αυτή ήταν με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από την ήττα στην πρεμιέρα και ο όμιλος έχει γίνει πλέον άνω-κάτω καθώς ακόμα και οι Μαγυάροι μπορούν να ελπίζουν σε ένα… θαύμα. 

Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που μπήκαν στο ματς με το… μαχαίρι στα δόντια και με το καλημέρα βρήκαν δίχτυα, όμως το VAR είχε αντίθετη άποψη και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Πορτογαλία έκανε το 1-0 όταν στο 15ο λεπτό ο Ρονάλντο αφού έδιωξε από κόρνερ αντιπάλων και διασχίζοντας όλο το γήπεδο με τρελό σπριντ σε 14 δευτερόλεπτα, πήρε στην ασίστ του Ζότα, για να βάλει το 12ο τέρμα του σε Euro.

Το γκολ αυτό… νευρίασε ακόμα περισσότερο τους Γερμανούς που έφτασαν στην ανατροπή με δυο αυτογκόλ! Ο Ρουμπέν Ντίας και Γκερέιρο ήταν αυτοί που μέσα σε τέσσερα λεπτά (35’-39’) έστειλαν την μπάλα στα δικά της ομάδας τους και έδωσαν το προβάδισμα στους Γερμανούς. Μάλιστα ήδη τα αυτογκόλ σε αυτή τη διοργάνωση είναι πέντε από τρία που ήταν το… ρεκόρ. 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Γερμανοί χτύπησαν -έπειτα από εξαιρετική επίθεση- στο 50ό λεπτό με τον Χάρβετς που έγινε ο νεότερος σκόρερ της εθνικής του σε Euro (22 ετών 8 ημερών), ενώ ο κορυφαίος των νικητών Γκόζενς έκανε το 4-1 με κεφάλια στο 60ό λεπτό.

Ο Ζότα στο 67ο λεπτό μείωσε σε 4-2 για την Πορτογαλία, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ αφού στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι.

Πλέον οι Γερμανοί έχουν τον πρώτο λόγο στο κόλπο της πρόκρισης, καθώς έφτασαν στους 3 βαθμούς όσους και η Πορτογαλία αλλά υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Οσο για τους ηττημένους, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που δέχτηκαν τεσσάρα σε μεγάλη διοργάνωση, με την προηγούμενη να είναι και πάλι από τη Γερμανία στο Μουντιάλ του 2014.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα (46′ Ρενάτο Σάντσες), Καρβάλιο (58′ Ράφα Σίλβα), Ντανίλο, Ζότα (83′ Αντρέ Σίλβα), Μπρούνο Φερνάντες (64′ Ζοάο Μουτίνιο), Ρονάλντο

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς (62′ Τσαν), Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκόσενς (62′ Χάλστενμπεργκ), Γκουντογκάν (74′ Ζίλε), Κρόος, Χάβερτς (73′ Γκορέτσκα), Μίλερ, Γκνάμπρι.

 

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

 

1. Γαλλία 4 (2-1)

2. Γερμανία 3 (4-3)

3. Πορτογαλία 3 (5-4)

4. Ουγγαρία 1 (1-4)

 

Επόμενη αγωνιστική (23/06)

Γερμανία – Ουγγαρία

Πορτογαλία – Γαλλία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή