Ιταλία-Ουαλία 1-0, Ελβετία-Τουρκία 3-1: Αγωνιούν οι Ελβετοί (βίντεο)

Ιταλία-Ουαλία 1-0, Ελβετία-Τουρκία 3-1: Αγωνιούν οι Ελβετοί (βίντεο)

Προκρίθηκαν ως δεύτεροι οι Ουαλοί, πίσω από τους Ιταλούς

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία νίκησε την Ουαλία αλλά την πήρε μαζί της στην επόμενη φάση αφού δεν μπόρεσε να της βάλει πάνω από ένα γκολ, αφήνοντας την Ελβετία, που νίκησε καθαρά την Τουρκία με 3-1, να περιμένει την ολοκλήρωση και των άλλων ομίλων.

Οι Ιταλοί πέτυχαν μόνο ένα τέρμα αν και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών αλλά και το 1-0 αρκούσε για να πετύχουν το απόλυτο στον όμιλο, στα τρία ματς που έδωσαν στη Ρώμη.

Τον στόχο για τους Ιταλούς βρήκε στο 39ο λεπτό ο Ματέο Πεσίνα, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να τον μιμηθεί, παρότι η Ουαλία έμεινε με 10 παίκτες από το 55ο λεπτό εξαιτίας της αποβολής του Ίθαν Αμπαντού.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα (89′ Σιρίγκου), Τολόι, Μπονούτσι (46′ Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Έμερσον, Πεσίνα (87′ Καστροβίλι), Ζορζίνιο (75′ Κριστάντε), Βεράτι, Κιέζα, Μπελότι, Μπερναρντέσκι (75′ Ρασπαντόρι).
Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Γκάντερ, Ρόντον, Αμπαντού, Ρόμπερτς, Άλεν (86′ Λέβιτ), Μορέλ (60′ Μουρ), Ουίλιαμς (86′ Ντέιβις), Μπέιλ (86′ Μπρουκς), Ράμζι, Τζέιμς (74′ Ουίλσον).

Στον άλλο αγώνα, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Ελβετία πήρε την πρώτη της νίκη, με σκορ 3-1 υποχρεώνοντας την Τουρκίας στην τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες, με τον διόλου κολακευτικό απολογισμό των 1-8 τερμάτων.

Οι Ελβετοί ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί από τους αντιπάλους τους, καθώς προηγήθηκαν από το πρώτο ημίωρο με 2-0 χάρη στα τέρματα των Χάρις Σεφέροβιτς στο 6′ και Σέρνταν Σακίρι στο 26′ παρότι το παιχνίδι ως τότε ήταν ισορροπημένο.

Με λιγοστές πια ελπίδες οι Τούρκοι κατάφεραν να σκοράρουν το μοναδικό τους τέρμα στο τουρνουά, με τον Ιρφάν Καχβετσί στο 62′ αλλά ο Σακίρι αποκατέστησε έξι λεπτά αργότερα το προβάδισμα των δύο τερμάτων για τους Ελβετούς.

Το αποτέλεσμα όμως δεν αρκούσε στην Ελβετία για να αρπάξει τη δεύτερη θέση από την Ουαλία, μένοντας τρίτη λόγω της διαφοράς τερμάτων. Πάντως η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών πιθανότατα θα είναι αρκετή για να προκριθεί και η Ελβετία στους 16 ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ (92′ Μπαμπού), Φρόιλερ, Τσάκα, Τζούμπερ (85′ Μπενίτο), Σακίρι (75΄Βάργκας), Εμπολό (85′ Μεχμέντι), Σεφέροβιτς (75′ Γκαβράνοβιτς).
Τουρκία (Σενόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μουλντούρ, Ουντέρ (80′ Καραμάν), Τουφάν (64′ Γιαζιτσί), Αϊχάν (64′ Γιοκουσλού), Καχβετσί (80′ Κιοκτσού), Τσαλχάνογλου (86′ Τοκιόζ).

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου:
1) Ιταλία 9 (7-0)
2) Ουαλία 4 (3-2)
3) Ελβετία 4 (4-5)
4) Τουρκία 0 (1-8)

Πλέον στις 26 Ιουνίου η Ιταλία θα αντιμετωπίσει στο Γουέμπλεϊ κατά πάσα πιθανότητα τον νικητή του αγώνα Ουκρανίας-Αυστρίας που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η Ουαλία θα πάει στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει μία εκ των Ρωσίας, Φινλανδίας και Δανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή