Για το θαύμα η Εθνική μπάσκετ

Για το θαύμα η Εθνική μπάσκετ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τον ηγέτη της θα ταξιδέψει στον Καναδά για το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ η Εθνική μας ομάδα. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στη γάμπα και η μεγάλη επιστροφή του στην «επίσημη αγαπημένη», έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του, έμεινε πλέον ευσεβής πόθος του Ρικ Πιτίνο.

Ο Αμερικανός προπονητής κλήθηκε να κουμαντάρει ένα υπερωκεάνιο με την «ντριμ τιμ» του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ και θα οδηγήσει τελικά στον Καναδά ένα σκαρί χτυπημένο από το σαράκι των τραυματισμών των Σπανούλη, Παπαπέτρου και Πρίντεζη, αλλά και την απουσία του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο που κυνηγούν με τους Μιλγουόκι Μπακς το δακτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ. 

«Εχω μια μεγάλη τρύπα στην καρδιά μου για το ότι ο αρχηγός μας, Βασίλης Σπανούλης, δεν θα μας οδηγήσει στον Καναδά. Είχα δύο υπέροχες εβδομάδες μαζί του. Συνοψίζει ό,τι θέλετε σε έναν παίκτη μπάσκετ. Παθιασμένος, ταλαντούχος, σκληρά εργατικός και ξεχωριστός!» σχολίασε στο Twitter ο Πιτίνο. Λίγο αργότερα, ο Σπανούλης αποχαιρέτησε συγκινημένος τους συμπαίκτες του, το τεχνικό τιμ και όλα τα άλλα μέλη της ομάδας, που συνεχίζουν τη σκληρή προετοιμασία έπειτα από μια επίπονη χρονιά. 

Ο Πιτίνο πρέπει να αποφασίσει άμεσα αν θα καλέσει ξανά κάποιον από τους Αθηναίου, Μποχωρίδη και  Μουράτο για να έχει μία παραπάνω επιλογή στα γκαρντ, καθώς η λίστα δηλώνεται αύριο και η αποστολή αναχωρεί για τη Βικτώρια την Παρασκευή. Εκεί θα παίξει με την Κίνα και τον Καναδά ξημερώματα (2:30) της 30ής Ιουνίου και της 2ας Ιουλίου αντίστοιχα, με τους δύο πρώτους να αντιμετωπίζουν στην επόμενη φάση χιαστί (ο πρώτος κάθε ομίλου τον δεύτερο του άλλου) μία από τις Τουρκία, Τσεχία και Ουρουγουάη. Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Τόκιο.  

Από τους 13 παίκτες που έχουν απομείνει (Ρογκαβόπουλος, Χρυσικόπουλος, Λούντζης, Κατσίβελης,  Λαρεντζάκης, Καββαδάς, Σλούκας, Γιαννόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κασελάκης, Μήτογλου, Παπαγιάννης, Καλάθης), ένας θα κοπεί από την αποστολή.

• Με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς η Εθνική Γυναικών αποχαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή