Τόκιο 2020: Οι Αγώνες των σιωπηλών φιλάθλων

Τόκιο 2020: Οι Αγώνες των σιωπηλών φιλάθλων

Απομακρυσμένοι και ήσυχοι θα πρέπει να είναι όσοι τυχεροί κληρωθούν να δουν τους Ολυμπιακούς από τις κερκίδες

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 δήλωσε ότι συμβουλεύει τους θεατές στα στάδια και τα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα να αποφεύγουν την επαφή των χεριών του ενός με τον άλλων, αλλά και να μη… φωνάζουν.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης τους κορωνοϊού στη διάρκεια των Αγώνων, που οι τοπικές αρχές έχουν δείξει ότι θα διεξαγάγουν πάση θυσία, εκδόθηκαν οδηγίες προς τους λίγους θεατές κάθε αθλητικούς γεγονότος, δεδομένου του ορίου θεατών που έχει τεθεί στις 10.000 ανά αγώνα.

Έτσι η οργανωτική επιτροπή είπε ότι οι Ιάπωνες κάτοικοι που έχουν εισιτήρια (οι κάτοικοι άλλων χωρών αποκλείστηκαν από τις εξέδρες) θα πρέπει να περιμένουν την κλήρωση της 6ης Ιουλίου για να δουν εάν τα εισιτήρια των αγώνων που έχουν στα χέρια τους θα τους επιτρέψουν όντως να βρεθούν στις εξέδρες των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αναλόγως αν είναι μεταξύ των τυχερών, ή θα πάρουν απλώς τα χρήματά τους πίσω, εξαιτίας του δραστικού περιορισμού της μέγιστης χωρητικότητας των εξεδρών κατά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς.

Διαβάστε επίσης:

Αν πάλι είναι μεταξύ των τυχερών που θα κληρωθούν να δουν αυτό για το οποίο έχουν ήδη πληρώσει, θα πρέπει να αποφύγουν να… ακουμπούν ο ένας τον άλλον, άρα κομμένες οι χειραψίες και τα high-five με τα χέρια στον αέρα, ενώ δόθηκε και αυστηρή σύσταση κατά της δυνατής ομιλίας. Άρα θα είναι στο γήπεδο μεν, ήσυχοι δε. Ούτε λόγος φυσικά για κατανάλωση αλκοόλ, που απαγορεύεται διά ροπάλου.

Τουλάχιστον οι θεατές θα μπορούν να βγάζουν τις μάσκες όταν είναι σε ανοικτά γήπεδα και έχει ζέστη, για την αποφυγή θερμοπληξίας – ένας κίνδυνος που εδώ και χρόνια απασχολεί τους διοργανωτές δεδομένου του εκρηκτικού συνδυασμού ζέστης και υγρασίας που επικρατεί κάθε καλοκαίρι την περίοδο αυτή στο Τόκιο.

Κι όλα αυτά ενώ δεν είναι καν βέβαιο αν τελικά θα επιτραπεί έστω και ένας θεατής στις εξέδρες των Αγώνων, αφού η οριστική απόφαση θα ληφθεί από την ιαπωνική κυβέρνηση στις 11 Ιουλίου.

Παράλληλα την Τετάρτη η κρατική ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας ΝΗΚ ανέφερε πως οι διοργανωτές εξετάζουν την πιθανότητα να  μη διεξαχθεί στους δρόμους του Τόκιο η προγραμματισμένη ολυμπιακή λαμπαδηδρομία κατά τις τρεις πρώτες ημέρες, καθώς τις ημέρες εκείνες η ιαπωνική πρωτεύουσα θα είναι ακόμη σε καθεστώς… ημιέκτακτης ανάγκης, όπως αποκαλείται.

Το τελευταίο κομμάτι της λαμπαδηδρομίας είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στο Τόκιο στις 9 Ιουλίου, με την τελετή έναρξης να λαμβάνει χώρα στις 23 του μηνός, αλλά η ιαπωνική μεγαλούπολη στο μεγαλύτερο κομμάτι της θα είναι σε καθεστώς έκτακτων μέτρων έως και τις 11 Ιουλίου.

Κατά σύμπτωση (;) την ίδια ημέρα, στις 9 Ιουλίου, πρόκειται να αφιχθεί στο Τόκιο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τρεις ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη άφιξή του στις 12 του μηνός, όπως μετέδωσε στο ιαπωνικό δίκτυο JNN. Υποχρεωτικά θα παραμείνει απομονωμένος στο ξενοδοχείο του έως τις 12 Ιουλίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή