EURO 2021: Σουηδία – Πολωνία 3-2

Πρώτη και καλύτερη στους «16» η Σουηδία, πρόωρος αποκλεισμός για την Πολωνία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σουηδία αν και είχε εξασφαλίσει την πρόκριση πριν από την σέντρα, δεν χαρίστηκε στους Πολωνούς και επικρατώντας με 3-2 κατέλαβε την κορυφή του ομίλου.

Από την άλλη, η προσπάθεια του Λεβαντόφσκι που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, δεν αρκούσε και έτσι οι Πολωνοί παίρνουν το αεροπλάνο της επιστροφής. 

Οι Σουηδοί προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Φόρσμπεργκ που έβαλε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του θεσμού, ενώ στο 17ο λεπτό η Πολωνία άγγιξε την ισοφάριση με τον Λεβαντόφσκι που είχε διπλό δοκάρι σε μια ευκαιρία που δεν… χάνεται.

Η Σουηδία έκανε το 2-0 πάλι με τον Φόρσμπεργκ στο 59ο λεπτό και κάπου εδώ πίστεψε ότι το ματς είχε τελειώσει. Όμως ο Λεβαντόφσκι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και δύο λεπτά μετά με ένα εκπληκτικό σουτ μείωσε σε 2-1 και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

Ο σέντερ φορ της Μπάγερν ισοφάρισε, με πλασέ μέσα από την περιοχή, σε 2-2 στο 84ο λεπτό και πλέον η Πολωνία ήθελε άλλο ένα γκολ για να φτάσει στη νίκη και ταυτόχρονα στην πρόκριση.

Όμως, παρά την προσπάθεια που κατέλαβαν οι Πολωνοί, οι Σουηδοί ήταν εκείνοι που έκαναν το 3-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Κλάεσον, κατακτώντας –δίκαια με βάση την εικόνα τους και στα τρία ματς- την πρώτη θέση του ομίλου. 

Διαιτητής: Μαρκ Όλιβερ (Αγγλία)
Κίτρινες: Ντάνιελσον – Κριχόβιακ, Γκλικ

Οι ενδεκάδες: 

ΣΟΥΗΔΙΑ (Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (68΄ Κραφθ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (78΄ Κλάεσον), Ίσακ (68΄ Μπεργκ), Κουάισον (55΄ Κουλουσέφσκι)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Στσέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (61΄ Σβίερτσοκ), Κριχόβιακ (78΄ Πλατσέτα), Κλιχ (73΄ Κοζλόφσκι), Πούχατς (46΄ Φρανκόφσκι), Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Σουηδία 7 (4-2)
2. Ισπανία 5 (6-1)
3. Σλοβακία 3 (2-7)
4. Πολωνία 1 (4-6)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή