EURO 2021: Γαλλία – Πορτογαλία 2-2

EURO 2021: Γαλλία – Πορτογαλία 2-2

Βολική ισοπαλία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορτογαλία και Γαλλία βολεύθηκαν στο 2-2 το οποίο κρίθηκε (κυρίως) από το σημείο του πέναλτι. Η ομάδα του Σάντος τερμάτισε 3η και πέφτει πάνω στο Βέλγιο, ενώ η Γαλλία που κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου έχει σαφώς πιο εύκολη αποστολή με την Ελβετία.

Δύο γκολ από την άσπρη βούλα πέτυχε ο Ρονάλντο (31’, 60’) ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ με 109 διεθνή τέρματα και χρειάζεται ένα ακόμη για να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν στην ιστορία των εθνικών ομάδων.

Από την άλλη δύο φορές δίχτυα για τους «τρικολόρ» βρήκε ο Μπενζεμά, που ισοφάρισε σε 1-1 με (αυστηρό) πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με εξαιρετικό πλασέ στο ξεκίνημα του δεύτερου (47’).

Οι Γάλλοι πάντως ήταν αυτοί που άγγιξαν τη νίκη, όταν στην φάση του αγώνα στο 68ο λεπτό, ο Ρουί Πατρίσιο αρχικά απέκρουσε (και με τη βοήθεια του δοκαριού) το εξαιρετικό σουτ του Πογκμπά, ενώ στη συνέχεια νίκησε και τον Γκριεζμάν.

Από κει και πέρα μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και έτσι η κάτοχος του Μουντιάλ Γαλλία και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, πήραν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία και το Βέλγιο αντίστοιχα. 

Διαβάστε: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16»

Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: Λορίς, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Κιμπεμπέ

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο (79΄ Νταλότ), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο (46΄ Παλίνια), Μουτίνιο (73΄ Νέβες), Σάντσες, Μπερνάρντο Σίλβα (73΄ Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46΄ Ντίνιε, 52΄ Ραμπιό), Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (66΄ Κομάν), Γκριεζμάν (87΄ Σισοκό), Εμπαπέ, Μπενζεμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή