Ένα «ταξίδι στ’ αστέρια» που θα συγκινήσει

Ένα «ταξίδι στ’ αστέρια» που θα συγκινήσει

Η ταινία για τον Παναθηναϊκό των Γιαννακόπουλων θα είναι στη διάθεση του κοινού από τις 27 Ιουνίου.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταξίδι του μπασκετικού Παναθηναϊκού στην αιωνιότητα ξεκίνησε πριν από σχεδόν 100 χρόνια, αλλά η εκτόξευσή του στ’ αστέρια άρχισε περίπου 60 χρόνια μετά, όταν η οικογένεια Γιαννακόπουλου αποφάσισε μέσα στην παραζάλη από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987 να αναλάβει τις τύχες του. Επειτα από προσπάθεια τριών χρόνων, το «Ταξίδι στ’ αστέρια» έγινε ταινία και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα «ταξιδέψει» τους φίλους του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο) από την αρχή της δύσκολης διαδρομής μέχρι την απόλυτη καταξίωση με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για έξι φορές! Πριν από την έξοδό της στους κινηματογράφους, η ταινία θα είναι στη διάθεση του κοινού με online streaming από τις 27 Ιουνίου για να την παρακολουθήσουν και οι ομογενείς. 

Η παρουσίασή της έγινε στην κεντρική σάλα του ΟΑΚΑ, με την παρουσία βασικών συντελεστών της και πολλών μελών της ευρύτερης παναθηναϊκής οικογένειας. «Επρεπε να περάσουμε την ιστορία αλλά και να βάλουμε ένα συναισθηματικό νήμα, να καταλάβουμε τι κάνει την ομάδα μεγάλη. Ενώ νομίζουμε ότι μιλάμε για μπάσκετ, μιλάμε τελικά για κάτι πολύ παραπάνω», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας Χρήστος Δήμας, υπό τις οδηγίες του οποίου δούλεψαν σημαντικοί ηθοποιοί όπως οι Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Νίκος Αρβανίτης, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Γεροντιδάκης, Κώστας Αποστολάκης και Ζέτα Μακρυπούλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή