Νέα δεδομένα στην Ευρώπη, τέλος το εκτός έδρας γκολ

Νέα δεδομένα στην Ευρώπη, τέλος το εκτός έδρας γκολ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ ως κριτηρίου για την πρόκριση σε διπλούς αγώνες νοκ άουτ στις διοργανώσεις της ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι η UEFA, θέτοντας έτσι τέλος σε μια παράδοση πλέον των 55 ετών (από το 1965-66). Παρά τις αντιρρήσεις ποδοσφαιριστών και προπονητών, νυν και πρώην, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δήλωσε ότι η κατάργηση του πλεονεκτήματος που έχει η ομάδα η οποία έχει σκοράρει περισσότερα τέρματα στην έδρα της αντιπάλου της είναι άμεση, καθώς θα ισχύσει από τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων του 2021-22 που αρχίζουν σε μερικές ημέρες.

Η UEFA δήλωσε ότι βάσισε αυτήν την απόφασή της στα στατιστικά δεδομένα που δείχνουν συνεχή μείωση του πλεονεκτήματος της έδρας στους ευρωπαϊκούς αγώνες, με όλο και λιγότερες νίκες για τους γηπεδούχους και όλο και περισσότερα τέρματα των φιλοξενουμένων.

Επιπλέον υποστήριξε ότι με τις αλλαγές στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, με πιο σταθερές συνθήκες αγώνων και γηπεδικές προδιαγραφές, αλλά και τη βελτίωση των ταξιδιών και την αύξηση των παικτών σε κάθε σύλλογο, το πλεονέκτημα της έδρας δεν έχει πια τη σημασία που είχε.
Συνέπεια της απόφασης αυτής θα είναι να πηγαίνουν πολύ περισσότερα ματς στην παράταση και στα πέναλτι, προς όφελος βεβαίως των τηλεοπτικών δικτύων, αλλά και προς περαιτέρω καταπόνηση των ήδη επιβαρυμένων από πολλούς αγώνες ποδοσφαιριστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή