Euro 2020: Δεκάδες κρούσματα Covid-19 μεταξύ Φινλανδών που γύρισαν από τη Ρωσία

Euro 2020: Δεκάδες κρούσματα Covid-19 μεταξύ Φινλανδών που γύρισαν από τη Ρωσία

Η επίπτωση στην Αγία Πετρούπολη είναι επί του παρόντος 20 φορές υψηλότερη απ΄ όσο στην Φινλανδία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις φινλανδικές αρχές, ο εντοπισμός περίπου 100 κρουσμάτων κορωνοϊού, ανάμεσα στους φιλάθλους που επέστρεψαν στην χώρα από την Ρωσία, όπου παρακολούθησαν την αναμέτρηση με το Βέλγιο, που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020.

Τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, όσο και η αρμόδια υγειονομική Αρχή για την πανδημία, κάλεσαν τους Φινλανδούς που επέστρεψαν από την Ρωσία να υποβληθούν σε έλεγχο για κορωνοϊό.

«Είναι σημαντικό, όπως όλοι οι επιστρέφοντες από την Ρωσία να ελεγχθούν. Αυτό θα εντοπίσει πιθανά κρούσματα και η ασθένεια δεν θα μπορέσει να εξαπλωθεί», δήλωσε η επικεφαλής της φινλανδικής κυβέρνησης, Σάνα Μαρίν στα ΜΜΕ της χώρας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που φιλοξενείται στις Βρυξέλλες.

Οι τοπικές Αρχές, κοντά στα σύνορα μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας εντόπισαν 86 κρούσματα κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε τελωνειακούς σταθμούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έχουν αναλυθεί όλα τα τεστ.

Λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκλήθηκε την περασμένη Τρίτη από την επιστροφή περίπου 3.000 φιλάθλων, οι Φινλανδοί συνοριοφύλακες έπρεπε να αφήσουν περίπου 800 άτομα χωρίς έλεγχο για κορωνοϊό, ειδικά επιβάτες λεωφορείων.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού λόγω της πιο μεταδοτικής παραλλαγής «Δέλτα», μια κατάσταση που επηρεάζει ιδιαίτερα την Αγία Πετρούπολη, πόλη υποδοχής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η υγειονομική Αρχή της Φινλανδίας, επεσήμανε ότι οι επαναπατριζόμενοι θα πρέπει να εξεταστούν 72 ώρες αργότερα, τονίζοντας ότι η επίπτωση στην Αγία Πετρούπολη είναι επί του παρόντος 20 φορές υψηλότερη απ΄ όσο στην Φινλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή