«Χρυσός» ο Πετρούνιας στη Ντόχα – Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στη Ντόχα – Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη ένα ολυμπιακό μετάλλιο θα έχει ο Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και με βαθμολογία 15.500 «σφράγισε» το εισιτήριο για την Ιαπωνία. Ο Αντώνης Τανταλίδης, στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, κατέκτησε την τρίτη θέση. Είναι το πρώτο μετάλλιο του 24χρονου σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο ταξίδεψε στο Κατάρ με… την πλάτη στον τοίχο. Γνώριζε ότι για να πάρει την πρόκριση δεν έφτανε το χρυσό μετάλλιο. Θα έπρεπε να εξασφαλίσει και μία μεγαλύτερη από 15.334 βαθμούς. Στον τελικό των κρίκων προκρίθηκε ως πρώτος αλλά με χαμηλή βαθμολογία. Αυτό όμως τον πείσμωσε περισσότερο. Έτσι, στον σημερινό τελικό, ανέβηκε στο πόντιουμ και παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, μειώνοντας τα λάθη του προκριματικού. Όταν ολοκλήρωσε τις ασκήσεις ο φωτεινός πίνακας έγραψε 15.500 βαθμούς.  

Τα αποτελέσματα του τελικού

Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15.500 β.

Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933 β.

Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800 β.

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.766 β.

Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14,566 β.

Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,533 β.

Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος), 14,333 β.

Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14,200 β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή