ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπάσκετ: Μετά τον Σπανούλη και ο Νίκος Ζήσης ανακοίνωσε πως αποσύρεται

Μια ένδοξη καριέρα 21 ετών σε Ελλάδα και Ευρώπη έφτασε στο τέλος της

Μπάσκετ: Μετά τον Σπανούλη και ο Νίκος Ζήσης ανακοίνωσε πως αποσύρεται

Άλλο ένα κορυφαίο μέλος της χρυσής γενιάς που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 2005, ο Νίκος Ζήσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το τέλος της σπουδαίας καριέρας του, δύο ημέρες μετά τη σχετική ανακοίνωση και από τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ζήσης, ακούραστος εργάτης εθνικής ομάδας μπάσκετ φέρνει στο τέλος της μια καριέρα με 27 τρόπαια, έχοντας ζήσει τις χαρές και τις πίκρες της εθνιικής ομάδας για 20 χρόνια και όντας μέλος όχι μόνο της ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν 16 χρόνια αλλά και εκείνης που ένα χρόνο μετά κατέβαλε τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία στο Παγκόσμιο.

«Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ανακοινώσω την αποχώρηση μου από την ενεργό δράση. Είναι μια απόλυτα συνειδητή απόφαση, γιατί ξέρω πως έχω δώσει τα πάντα» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίχτες μου, τους προπονητές μου, όλους τους ανθρώπους των ομάδων που έπαιξα, στους αντιπάλους μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους φιλάθλους και τον κόσμο για την αγάπη και τη στήριξη τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε όλους τους σταθμούς της καριέρας μου.

Μπάσκετ: Μετά τον Σπανούλη και ο Νίκος Ζήσης ανακοίνωσε πως αποσύρεται-1

«Αισθάνομαι ευλογημένος για τις φιλίες και τις σχέσεις ζωής που δημιούργησα. Για τα τόσα ταξίδια,τις χαρές, τις λύπες, εικόνες και συναισθήματα που θα κουβαλάω μέσα μου για πάντα!

«Ήταν γραφτό και χαίρομαι πολύ γι’αυτό ,που ο κύκλος κλείνει όπως ακριβώς είχε ανοίξει. Στην ΑΕΚ, την ομάδα που ανδρώθηκα και έζησα πολλά» γράφει ακόμα.

Μπάσκετ: Μετά τον Σπανούλη και ο Νίκος Ζήσης ανακοίνωσε πως αποσύρεται-2

Ο παίκτης-σημαία της ΑΕΚ και αρχηγός της εθνικής ομάδας κόσμησε με την παρουσία του πολλούς συλλόγους στο εξωτερικό και επέστρεψε στους κιτρινόμαυρους για να κλείσει εκεί την καριέρα του, κάτι που έγινε στον τέταρτο μικρό τελικό με τον Προμηθέα πριν μερικές εβδομάδες.

Μπάσκετ: Μετά τον Σπανούλη και ο Νίκος Ζήσης ανακοίνωσε πως αποσύρεται-3

«Είναι βέβαιο, ότι στην “αναγγελία” της σημερινής αποχώρησής του όλοι οι φίλαθλοι ένα σφίξιμο στο στομάχι το νιώθουν έντονα», αναφέρει η ΚΑΕ ΑΕΚ σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα αμέσως μετά τη δήλωση αποχώρησης του Ζήση.

Έξι εβδομάδες πριν κλείσει τα 38 του, ο Ζήσης αναμένεται πλέον να έχει σημαντικό ρόλο στην ΑΕΚ εκτός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου.

View this post on Instagram

A post shared by Nikos Zisis (@nikos.zisis6)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ