Πρώτο τζάμπολ για την Εθνική

Πρώτο τζάμπολ για την Εθνική

Αντιμετωπίζει σήμερα τα ξημερώματα τον Καναδά των οκτώ ΝΒΑers

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοιάζει απόλυτα ειρωνικό ότι ενώ η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόριας θα ανέβαζε κατακόρυφα τις προσδοκίες πρόκρισης της Εθνικής μας στο Τόκιο, περίπου την ώρα που θα τελειώνει ο πρώτος αγώνας της στον μακρινό Καναδά, θα ξεκινά στην ίδια πλευρά του χάρτη η αναμέτρηση των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ατλάντα Χοκς, στον δρόμο για τον τελικό του ΝΒΑ (τα «ελάφια» έκαναν το «μπρέικ» μέσα στην Ατλάντα, κερδίζοντας 113-102, με τον Γιάννη να πετυχαίνει 33 πόντους και να μαζεύει 11 ριμπάουντ).

Και να ’ταν η απουσία του «Greek Freak» και του αδελφού του, Θανάση, το μόνο «αγκάθι»; Εκτός μάχης τέθηκαν και οι τραυματίες Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπαπέτρου, αλλοιώνοντας το προφίλ μιας ομάδας που έμοιαζε ικανή να κατακτήσει κορυφές.  

Μπορεί η «επίσημη αγαπημένη» να τα καταφέρει χτυπημένη από τόσο πολλές και μεγάλες απουσίες; Ρεαλιστικά, μοιάζει σχεδόν αδύνατο, ειδικά όταν ο Καναδάς θα στηριχθεί στην έδρα και στην παρουσία 8 ΝΒΑερς στη 12άδα του, όταν εμείς δεν διαθέτουμε στην αποστολή ούτε έναν! Ξεχωρίζουν οι Μπάρετ (Νικς), Γουίγκινς (Γουόριορς) και Πάουελ (Μάβερικς), σε μια ομάδα πολύ δυνατή μέσα και έξω από τη ρακέτα. Από το ΝΒΑ (Ράπτορς) είναι και ο προπονητής των Καναδών, Νικ Νερς. 

Η αποψινή (02.05, ΕΡΤ 3) πρεμιέρα κόντρα στους διοργανωτές θα είναι ένα τεστ με τον πήχυ πολύ ψηλά, αλλά δεν θα είναι καθοριστική. Το σύστημα διεξαγωγής δίνει την ευκαιρία ακόμη και στον ηττημένο να συνεχίσει έως τον τελικό του τουρνουά, αρκεί να νικήσει την Κίνα, την άλλη (και πολύ πιο αδύναμη) ομάδα του ομίλου. 

Οι δύο πρώτοι θα παίξουν χιαστί με τους δύο πρώτους του άλλου ομίλου (Τουρκία, Τσεχία, Ουρουγουάη) και οι νικητές θα διεκδικήσουν εν συνεχεία το μοναδικό εισιτήριο για το Τόκιο.  

«Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, το ποδόσφαιρο έρχεται πρώτο. Οχι στην Ελλάδα. Το μπάσκετ είναι κοντά, είναι εξαιρετικά σημαντικό στο οικοδόμημα των σπορ. Είναι μια νέα, γεμάτη ενέργεια ομάδα, την οποία οι φίλαθλοι θα ερωτευτούν εάν πετύχει τον σκοπό της. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το τουρνουά, είναι μια τεράστια πρόκληση», δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο, με τον Νικ Νερς να απαντά: «Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς, όπως είναι για όλους εδώ. Υπάρχει ένα μεγάλο βραβείο στο τέλος: πας απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες»! 

Οι Αρχές του Καναδά επέτρεψαν την παρουσία 750 φιλάθλων, το 10% του χωρητικότητας 7.500 θεατών «Save-On-Foods Centre», αλλά από τη 2η αγωνιστική και μετά, γι’ αυτό και η αποψινή πρεμιέρα θα γίνει χωρίς κόσμο. 

Για τον άλλο όμιλο θα διεξαχθεί τα ξημερώματα (05.35) η αναμέτρηση Ουρουγουάης – Τουρκίας, ενώ το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής μας θα είναι κόντρα στην Κίνα τα ξημερώματα (02.05) της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή