«Αυλαία» και για τον Ζήση μετά τον Σπανούλη

«Αυλαία» και για τον Ζήση μετά τον Σπανούλη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φινάλε του φετινού Ιουνίου επιφύλασσε δύο μπασκετικούς επιλόγους που θα μνημονεύονται στην ιστορία του αθλήματος αφού δύο ημέρες μετά το «αντίο» του Βασίλη Σπανούλη στα παρκέ, ήρθε και αυτό του Νίκου Ζήση. Στα 37 του χρόνια και ύστερα από μια πλούσια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις, ο διεθνής γκαρντ πήρε τη μεγάλη απόφαση.

«Ξέρω πως έχω δώσει τα πάντα. Είμαι περήφανος για όσα κατάφερα, αλλά και για όσα δεν κατάφερα, γιατί πάντα έδινα το 100% της ψυχής, του μυαλού και του κορμιού μου», ανέφερε ο ίδιος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση του Ζήση, ο στενός του φίλος Βασίλης Σπανούλης ανέβασε μία κοινή φωτογραφία τους με κοστούμι, γράφοντας: «Ετσι θα σε βλέπω ντυμένο από εδώ και πέρα».

«Νίκο Ζήση, ευχαριστούμε για όλα…» ανέφεραν η ΚΑΕ ΑΕΚ και η ΕΟΚ, «υπόδειγμα ανθρώπου και αθλητή», επισήμανε ο Παναθηναϊκός, «τιμή μας που υπήρξες αντίπαλος» ήταν το μήνυμα του Ολυμπιακού, «άφησες τη σφραγίδα σου στο ελληνικό μπάσκετ», τόνισε ο ΕΣΑΚΕ, ενώ η Ευρωλίγκα έκανε λόγο για έναν από τους κορυφαίους γκαρντ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που αποσύρθηκε.

O Ζήσης με τη φανέλα της εθνικής ομάδας κατέκτησε το χρυσό στο Eurobasket του 2005, το ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006 και το χάλκινο στο Eurobasket του 2009. Ανδρώθηκε μπασκετικά στην ομάδα της καρδιάς του, ΑΕΚ, και αγωνίστηκε επίσης σε Μπενετόν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σιένα, Μπιλμπάο, Ούνικς Καζάν, Φενέρμπαχτσε, Μπάμπεργκ και Μπανταλόνα, πριν επιστρέψει στην Ενωση, όπου ήταν και ο τελευταίος σταθμός της 21χρονης καριέρας του. 

Κατέκτησε τρόπαια με έξι διαφορετικές ομάδες, με κορυφαίο την Ευρωλίγκα το 2008 με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή