ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο 2020: Οι πρωταθλητές μας παρουσίασαν την ολυμπιακή στολή

Κορυφαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας παρουσίασαν την επίσημη ολυμπιακή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας που θα ταξιδέψει στο Τόκιο.

Τόκιο 2020: Οι πρωταθλητές μας παρουσίασαν την ολυμπιακή στολή

Σε ρόλο μοντέλου, κορυφαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας παρουσίασαν την επίσημη ολυμπιακή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας που θα ταξιδέψει στο Τόκιο. Οι Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Βούλα Παπαχρήστου, Εμμανουήλ Καραλής, Βύρωνα Κοκκαλάνης και Απόστολος Χρήστου φόρεσαν την ολυμπιακή στολή, στην οποία κυριαρχούν τα γαλανόλευκα χρώματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 80% της αποστολής έχει ήδη εμβολιαστεί.  

«Στο Τόκιο προέχει η ασφάλεια όλων. Οι κανόνες θα είναι πολύ αυστηροί και θα πρέπει να τους υπακούσουμε. Θα υπάρχουν τρομερά μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή. Το Ολυμπιακό Χωριό θα λειτουργήσει σα μία φούσκα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε με την καλύτερο τρόπο. Όλοι οι χορηγοί της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανανέωσαν μέχρι και το Παρίσι», τόνισε ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.  

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. «Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μας χωρίζουν ελάχιστες ημέρες. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού επέφερε επιπτώσεις σε όλους τους τομείς και ο αθλητισμός δέχτηκε ισχυρό πλήγμα. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Ήδη η συμμετοχή σας είναι μία νίκη. Εγκρίναμε 565.000 ευρώ για την Ολυμπιακή Επιτροπή και έχουμε κάνει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για επιπλέον χρηματοδότηση 700.000 ευρώ γιατί γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές μας», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.  

Τόκιο 2020: Οι πρωταθλητές μας παρουσίασαν την ολυμπιακή στολή-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα μεταβούν τμηματικά στο Τόκιο. Οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν για την Ιαπωνία θα είναι τα πληρώματα των 470.

«Μέχρι τώρα έχουν προκριθεί 69 αθλητές και αθλήτριες σε 19 αθλήματα, αριθμός που θα μεγαλώσει και άλλο. Ο αριθμός είναι ικανοποιητικός καθώς τα εμπόδια του αθλητισμού ήταν μεγάλα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι διαφορετικοί με πολλούς περιορισμούς», δήλωσε ο αρχηγός της Αποστολής Μιχάλης Φυσεντζίδης, και ζήτησε από τους αθλητές να διαβάσουν τις οδηγίες με τα μέτρα προστασίας. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρει μέρος ύστερα από 17 χρόνια η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004 Αιμιλία Τσουλφά. «Είμαι πολύ συγκινημένη. Έχουν περάσει 17 χρόνια και δεν πίστευα ότι θα μου δοθεί και πάλι η ευκαιρία να ζήσω τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα μου άρεσε να προσπαθώ για αυτό που στην κοινή λογική αδύνατο. Με την Αριάδνη Σπανάκη καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που φάνταζε αδύνατο. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να χαρούν τη συμμετοχή στους Αγώνες», δήλωσε.

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα υπερασπιστεί το μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο. «Ξέρω πολύ καλά τι έχουμε περάσει οι αθλητές. Ευχαριστώ τον κ. υπουργό που μας έβαλε και πάλι στα στάδια αλλά και όσους έχουν βοηθήσει. Εύχομαι καλή επιτυχία», είπε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, η οποία θα είναι και υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Τα σκήπτρα του θα κληθεί να υπερασπιστεί και ο Λευτέρης Πετρούνιας. «Πήρα την πρόκριση στο… παρά πέντε. Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές για τη συμμετοχή τους. Εύχομαι την καλύτερή τους προπόνηση να την βγάλουν στον αγώνα», τόνισε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο.  

Οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής το 2016 ανέβηκαν στο 3ο σκαλί του βάθρου. Στο Τόκιο θα προσπαθήσουν να βρεθούν και πάλι ανάμεσα στους κορυφαίους. «Συγκινητικό να πηγαίνουμε για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Τόκιο θα είναι η τελευτάια μας προσπάθεια με τον Παύλο ως δίδυμο σε αυτή την κατηγορία. Θα κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε», δήλωσε ο Τάκης Μάντης, και ο Παύλος Καγιαλής πρόσθεσε: «Πίσω από την προσπάθεια των αθλητών κρύβονται πολλοί άνθρωποι και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και σε αυτούς που δεν φαίνονται. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και να γυρίσουμε πίσω υγιείς».   

Στους αθλητές έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για τα τεστ ενώ οι περισσότεροι έχουν ήδη εμβολιαστεί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών έχουν ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει στο Τόκιο.