Γήπεδα: Μόνο εμβολιασμένοι στις κερκίδες από 15 Ιουλίου

Γήπεδα: Μόνο εμβολιασμένοι στις κερκίδες από 15 Ιουλίου

Tα γήπεδα θα ανοίξουν με την πληρότητα στο 85%, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self-test από τους γονείς.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να παρευρίσκονται σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα από τις 15 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, τα γήπεδα θα ανοίξουν με την πληρότητα στο 85%, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self-test από τους γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι σε γενικό πλαίσιο, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε τον διαχωρισμό διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μεικτούς χώρους, στο πλαίσιο υλοποίησης της σύστασης της Επιτροπής Βιοηθικής και σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης ο στόχος είναι τριπλός, να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν, να δημιουργήσουμε πλέγμα προστασίας της δημόσιας υγείας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και να αποκατασταθεί η ελευθερία όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί.

«Θα έχουμε κλειστούς χώρους όπως κινηματογράφοι, θέατρα αλλά και ανοιχτούς χώρους που θα έχουν διαβάθμιση θα είναι είτε για αμιγώς εμβολιασμένους ή μεικτοί χώροι.

Γήπεδα: Μόνο εμβολιασμένοι στις κερκίδες από 15 Ιουλίου-1

Στους αμιγείς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν συμπληρώσει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση εμβολίου και όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στους μεικτούς χώρους θα επιτρέπονται όσοι έχουν κάνει ήδη τεστ, rapid ή μοριακό», διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σημείωσε δε ότι «κάθε επιχείρηση θα δηλώνει αν η εκμετάλλευση θα είναι αμιγής ή μεικτή. Η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή