EURO 2021: Αγγλία – Γερμανία 2-0, μεγάλη πρόκριση για τα «Λιοντάρια»

EURO 2021: Αγγλία – Γερμανία 2-0, μεγάλη πρόκριση για τα «Λιοντάρια»

Η Αγγλία στους «8» με πειστικό 2-0 επί της Γερμανίας

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγγλία έκανε το καθήκον της και μέσα στο Γουέμπλεϊ έκοψε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Euro 2020, επικρατώντας με 2-0 της Γερμανίας.

Αγγλία και Γερμανία πριν από το ντέρμπι της Τρίτης είχαν αναμετρηθεί 32 φορές, με τα «λιοντάρια» να κερδίζουν 13 ματς, τα «πάντσερ» 15, ενώ τέσσερα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και στην κορυφή των συναντήσεων δεσπόζει ο ιστορικός αγώνας του Μουντιάλ του 1966 με το γκολ φάντασμα του Τζεφ Χερστ.

Οι δύο ομάδες, λοιπόν, παρατάχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, στο Γουέμπλει μπροστά σε 45000 φιλάθλους, με τους Σάουθγκέιτ και Λεβ να επιλέγουν το 3-4-3 με τους (Αγγλία) Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Φίλιπς, Σο, Σακά, Κέιν, Στέρλινγκ και (Γερμανία) Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόζενς, Μίλερ, Χάβερτς, Βέρνερ.

Η Αγγλία, με την αύρα της έδρας, μπήκε στην αναμέτρηση επιδιώκοντας να πάρει την κατοχή της μπάλας, με τη Γερμανία να ψάχνει τις αντεπιθέσεις και να δείχνει σαφώς πιο επικίνδυνη στα πρώτα λεπτά, πατώντας συχνά την περιοχή του Πίκφορντ.

Στο 8’ οι Γερμανοί κέρδισαν φάουλ στο όριο της περιοχής των Άγγλων, όμως το τείχος δεν επέτρεψε φάση. Οι γηπεδούχοι κράτησαν την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο της κυκλοφορίας με πίεση ψηλά και στο 16’ απείλησαν με μακρινό σουτ του Στέρλινγκ, όμως ο Νόιερ είπε «όχι», μάλλον εύκολα.

Οι παίκτες του Λεβ παρέμειναν σε παθητικό ρόλο, χωρίς παρόλα αυτά να απειλούνται ιδιαίτερα, καθώς κράτησαν θωρακισμένες τις πτέρυγές τους αλλά και τον άξονα, με την Αγγλία να κερδίζει μέτρα κυρίως από τις στημένες φάσεις. 

Στο 27’, ο Μαγκουάιρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ και στο 32’ η Γερμανία απάντησε δις: Ο Γκόζενς δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να σκοράρει ύστερα από σέντρα, ενώ στην επόμενη φάση ο Βέρνερ, άφησε πίσω του τον Μαγκουάιρ, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Πίκφορντ σε τετ α τετ και τη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν λάθος των αντιπάλων τους με τον Στέρλινγκ να δημιουργεί ένα μικρό χάος στην περιοχή του Νόιερ και ο Κέιν να αποτυγχάνει να σκοράρει.

Στο β’ ημίχρονο η Αγγλία μπήκε πιέζοντας ακόμη πιο ασφυκτικά κι έξω από την περιοχή του Νόιερ, αλλά η Γερμανία έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία: στο 48’ ο Χάβερτς σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, αλλά ο Πίκφορντ έκανε την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ.

Όσο περνούσε ο χρόνος η Αγγλία, όπως και στο πρώτο μισό του αγώνα, ήθελε το κάτι παραπάνω από το ματς, όμως η Γερμανία φαινόταν πιο επικίνδυνη, πιο ικανή να ανοίξει το σκορ.

Παρόλα αυτά και οι δύο αντίπαλοι έδειξαν ότι βασικός στόχος τους ήταν να μην δεχθούν γκολ. Σχεδόν πάντα οι άμυνες οργανώνονταν αστραπιαία, οι πάσες δεν είχαν ρίσκο και παραμικρή κίνηση για transition σταματούσε με φάουλ. Και οι δύο ομάδες περίμεναν το μοιραίο λάθος του αντιπάλου.

Και αυτό το έκανε η Γερμανία. Στο 75’, ο Σο βρήκε χώρο από αριστερά, έβγαλε την ασίστ στον Στέρλινγκ ο οποίος δημιούργησε τη φάση και την τελείωσε με τη μία, απέναντι στον Νόιερ για το 1-0. 

Λάθος όμως έκανε και η Αγγλία στο 81’. Ο Μίλερ βγήκε μόνος αν και καταδιωκόμενος απέναντι από τον Πίκφορντ, όμως ο Γερμανός άσος κατάφερε να αστοχήσει και να μην αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Κι όταν χάνεις φάσεις, τότε θα δεχθείς. Και η Αγγλία βρήκε ξανά κενό από τα αριστερά, ύστερα από κλέψιμο του Σο. Ο Γκρίλις σέντραρε «πίσω» από τους αμυνόμενους Γερμανούς και ο Κέιν σαν σε υπόκλιση, νίκησε τον Νόιερ με κεφαλιά, ουσιαστικά τελειώνοντας την αναμέτρηση στο 86’ και δοκιμάζοντας τη… στατικότητα των εξεδρών του Γουέμπλεϊ.

Η αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Γερμανία, χαρακτηρίστηκε ως πρόωρος τελικός ή το ματς του οποίου ο νικητής θα φτάσει… περπατώντας στον τελικό. Μένει πλέον να δούμε αν θα βγει αληθινή αυτή η πρόβλεψη…

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Τρίπιερ, Σο, Φίλιπς, Ράις (88′ Χέντερσον), Σάκα (68′ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87′ Τσαν), Κρόος, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Γκόσενς (88′ Σανέ), Μίλερ (90’+2′ Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69′ Γκνάμπρι).

Δείτε το 1ο γκολ

Απίστευτο τετ α τετ

Το 2o γκολ της Αγγλίας

Μεγάλη απογοήτευση στους Γερμανούς

Οι διασταυρώσεις

EURO 2021: Αγγλία – Γερμανία 2-0, μεγάλη πρόκριση για τα «Λιοντάρια»-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή