EURO 2021: Ουκρανία–Σουηδία 2-1 – Πρόκριση με… buzzer beater

EURO 2021: Ουκρανία–Σουηδία 2-1 – Πρόκριση με… buzzer beater

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Αγγλία στα προημιτελικά του Euro 2020, καθώς μετά από ένα ματς γκραν γκινιόλ, που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, επικράτησε με 2-1 της Σουηδίας.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Ο Ολεκσαντρ Ζιντσένκο άνοιξε το σκορ στο 27΄ για την Ουκρανία, αλλά ο Εμiλ Φόρσμπεργκ ισοφάρισε δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Το θαύμα της Γλασκώβης έγινε στο 120΄ για την Ουκρανία, η οποία στο τελευταίο λεπτό της παράτασης με την κεφαλιά του Ντόβμπικ νίκησε με 2-1 την Σουηδία και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8».

Ο αγώνας κρίθηκε εν πολλοίς στην φάση του 98ου λεπτού του επιπλέον χρόνου, όταν ο Ντανιέλε Ορσάτο, αφού συμβουλεύτηκε το VAR απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Σουηδίας, Μάρκους Ντάνιελσον, για αντιαθλητικό παίξιμο.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία στο συγκρότημα του Αντρέι Σεφτσένκο να επιτεθεί περισσότερο και να πάρει την «χρυσή» πρόκριση στο 120΄, με τους Σκανδιβανούς να μην έχουν τον χρόνο για ν΄ αντιδράσουν.

 

Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Αγγλία (2/7), στη Ρώμη. 

   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή