Στο τέλος κερδίζει… η Αγγλία

Στο τέλος κερδίζει… η Αγγλία

Τα «λιοντάρια» άφησαν εκτός Εuro τη Γερμανία με 2-0, βάζοντας «φωτιά» στο Νησί

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγγλία έχει μια μοναδική ευκαιρία στο φετινό Euro να εξιλεωθεί για όλες τις αποτυχίες της στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και όπως φαίνεται, δεν δείχνει διατεθειμένη να την αφήσει να πάει χαμένη. Με τη χθεσινή της νίκη (2-0) επί της Γερμανίας, προκρίθηκε στα προημιτελικά αλλά κυρίως ξόρκισε τους δαίμονές της, καθώς τα «πάντσερ» την είχαν αποκλείσει σε νοκ άουτ αναμετρήσεις το 1970, το 1990, το 1996 (με αρνητικό πρωταγωνιστή τον νυν προπονητή της, Γκάρετ Σαουθγκέιτ, που είχε αστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι της ομάδας του, στην ψυχοφθόρο διαδικασία) και το 2010. Φέτος όμως αποδείχθηκαν αδύναμα για να επαναλάβουν το ίδιο, με αποτέλεσμα να δοθεί το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς σε όλο το Νησί.

Τα «λιοντάρια» θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (22.00) στη Ρώμη τους Ουκρανούς, που επικράτησαν της Σουηδίας με 2-1 στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και αν τα καταφέρουν, επιστρέφουν στο Λονδίνο, όπου η διασταύρωση τους φέρνει πάνω σε Δανία ή Τσεχία στα ημιτελικά.

Μπροστά σε 45.000 θεατές, οι Αγγλοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εκμεταλλευόμενοι τις στιγμές τους, πήραν τη νίκη. Κορυφαίος ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος ύστερα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία, άνοιξε το σκορ στο 75΄, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Πίκφορντ που είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, με κυριότερη στο δυνατό σουτ του Χάβερτς στο 49΄. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κέιν στο 86΄ και αφού πέντε λεπτά νωρίτερα ο Μίλερ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Στη Γλασκώβη η Ουκρανία προηγήθηκε στο 27΄με δυνατό σουτ του Ζιντσένκο. Η Σουηδία ισοφάρισε στο 43΄ με το σουτ του Φόρσμπεργκ έξω από την περιοχή, που βρήκε τον Ζαμπάρνι και κατέληξε στα δίχτυα του Μπούστσαν. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι. Στην παράταση, οι Σκανδιναβοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 99΄ λόγω αποβολής του Ντανίελσον, η Ουκρανία κατάφερε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική της υπεροχή και σκόραρε με κεφαλιά του Ντόβμπικ στις καθυστερήσεις.

Από την Παρασκευή (2/7) η διοργάνωση μπαίνει πλέον στο τελικό της στάδιο με τη διεξαγωγή των προημιτελικών. Στην Αγία Πετρούπολη (19.00), η μεγάλη έκπληξη Ελβετία θα συγκρουστεί με την Ισπανία, ενώ στο Μόναχο (22.00) θα διεξαχθεί ο πρόωρος τελικός ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ιταλία. Το Σάββατο (3/7), πριν τον αγώνα Αγγλίας – Ουκρανίας,  στο Μπακού (19.00), θα τεθούν αντιμέτωπες Τσεχία και Δανία.

Στο τέλος κερδίζει… η Αγγλία-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή