Euro 2021: Ο βρετανικός Τύπος πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη των Άγγλων

Euro 2021: Ο βρετανικός Τύπος πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη των Άγγλων

Το απωθημένο για τους Γερμανούς έκανε τη νίκη της Αγγλίας να μοιάζει με κατάκτηση τροπαίου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύμνους για την επιτυχία της Αγγλίας επί της Γερμανίας στο Euro αφιερώνουν την Τετάρτη τα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία, με τον ενθουσιασμό να θυμίζει έντονα κατάκτηση τροπαίου και όχι απλώς μια πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο λόγος βεβαίως είναι το… απωθημένο των Άγγλων για τους Γερμανούς, αφού με την καθαρή νίκη με σκορ 2-0 το απόγευμα της Τρίτης στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου έβαλαν τέλος σε μια περίοδο 55 χρόνων που έχαναν από τη «Νάτσιοναλμανσαφτ» σε μεγάλες διοργανώσεις.

Euro 2021: Ο βρετανικός Τύπος πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη των Άγγλων-1
Φωτ.: Twitter

«Τέλος στην κατάρα», είναι ο πανηγυρικός τίτλος της Metro, ενώ για «55 χρόνια πόνου» κάνει λόγο η Sun δίπλα στη φωτογραφία του σκόρερ Ραχίμ Στέρλινγκ, αναφερόμενη στις αλλεπάλληλες αποτυχίες της Αγγλίας μετά τον θρίαμβο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966, και τότε στο Γουέμπλεϊ.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος της Sun έχει αναφορά σε στίχο του επίσημου τραγουδιού της εθνικής Αγγλίας το 1996, όταν η χώρα φιλοξένησε ολόκληρη τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά υπέκυψε στον ημιτελικό στα πέναλτι στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Γερμανία.

Για «νύχτα δόξας των Αγγλων» γράφει η Daily Mirror, ενώ η Daily Telegraph αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της: «Επιτέλους κάτι για να πανηγυρίσουμε».

Όσο για τους Times, στην πρώτη αθλητική σελίδα (οπισθόφυλλο) έχουν τίτλο «Τώρα μπορούμε να πιστεύουμε». «Σαν να αναδύεσαι από το όνειρο σε ένα νέο φως» σημειώνει η Guardian, ενώ «όχι, δεν είναι όνειρο» γράφει από την πλευρά της η Daily Express.

Στην ηττημένη Γερμανία, η Die Welt έχει τίτλο «νοκ άουτ στο Γουέμπλεϊ», ενώ τόσο η Bild όσο και η Express έχουν τίτλο: «Αντίο Γιόγκι», καθώς ο τεχνικός της Γερμανίας Γιόαχιμ Λεβ αφήνει τον πάγκο της πρωταθλήτριας κόσμου του 2014, και τότε υπό τις οδηγίες του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή