Θέλει την πρόκριση η Εθνική

Θέλει την πρόκριση η Εθνική

Εξαιρετική εμφάνιση, παρά την ήττα στις λεπτομέρειες από τον Καναδά (97-91)

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ζωή του πρωταθλητισμού είναι μάλλον ασυνήθιστη η φράση «ήττα μετά πολλών επαίνων», αλλά ο τρόπος που κοίταξε κατάματα η αποδεκατισμένη Εθνική μας ομάδα τον Καναδά των 8 ΝΒΑers δικαιολογεί απόλυτα την ικανοποίηση του Ρικ Πιτίνο, παρά την ήττα με 97-91 στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόριας. 

«Στα 45 χρόνια που είμαι προπονητής, έχω πει λιγότερες από πέντε φορές πως είμαι περήφανος για μια ομάδα μου που έχασε. Σήμερα είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας. Κάναμε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία, τα οποία οδήγησαν σε αλλαγή του μομέντουμ, όμως αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ και πρέπει να προχωρήσεις», δήλωσε ο Αμερικανός τεχνικός έπειτα από μια ήττα που στην ουσία δεν στοιχίζει πολλά στον δρόμο για το Τόκιο.  

Ο Πιτίνο δικαιώθηκε απόλυτα για τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι απέναντι σε μια σαφώς ανώτερη ομάδα, την οποία η λογική έλεγε ότι θα μπορούσαμε να την κοντράρουμε στην έδρα της μόνο εάν ήταν διαθέσιμοι και οι Γιάννης – Θανάσης Αντετοκούνμπο, Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπαπέτρου. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε προειδοποιήσει πως αν η ομάδα μας προσπαθούσε να παίξει με τον… ελληνικό τρόπο θα έχανε εύκολα με 20-30 πόντους, γι’ αυτό και άφησε τα γκέμια και έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να σπάσουν τα καλούπια, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν ρόλο πρωταγωνιστή. 

Η Εθνική μας έπαιξε ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ, με πολλές κατοχές και αμερικανικό στυλ, αιφνιδιάζοντας τους Καναδούς που ενδεχομένως περίμεναν να τη δουν να παίζει με αργό τέμπο, σκοπιμότητα και πολλή τακτική. 

Αυτή η ήττα ήταν η μόνη που επιτρεπόταν να κάνει η Εθνική μας. Για να πάει στο Τόκιο πρέπει να κάνει απαραίτητα μόνο νίκες στα υπόλοιπα (τρία το πολύ) παιχνίδια της, αρχής γενομένης από το αποψινό (02:00 ξημερώματα Παρασκευής) κόντρα στην Κίνα. Με νίκη προχωρεί και παίζει στον «ημιτελικό» με αντίπαλο τον πρώτο του άλλου ομίλου (Τουρκία, Τσεχία, Ουρουγουάη), ειδάλλως θα αποχαιρετήσει από νωρίς τα… όπλα και θα επιστρέψει με τσακισμένα τα φτερά στη βάση της…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή