Euro 2021: Ισπανία – Ελβετία 3-1 (πεν.) – Νίκησε τον Ζόμερ και πάει για κούπα

Euro 2021: Ισπανία – Ελβετία 3-1 (πεν.) – Νίκησε τον Ζόμερ και πάει για κούπα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία δεν διδάχθηκε από το πάθημα των Γάλλων, «τρόμαξε» από την Ελβετία και χρειάστηκε μια αποβολή, μια παράταση και η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι, για να μπορέσει να κάμψει την αντιστασή της και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro, επικρατώντας με 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια).

Η Ελβετία έχασε τρία πέναλτι από τα τέσσερα που εκτέλεσε (ευστόχησε μόνο ο Γκαβράνοβιτς) και η Ισπανία (Ολμο, Μορένο, Οϊαρθάμπαλ) πήρε το εισιτήριο για τους «4», γεγονός σημαδιακό.

Κι αυτό καθώς όποτε συμβαίνει αυτό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι «Φούριας Ροχας» κατακτούν και το τρόπαιο!

Μένει λοιπόν να φανεί αν επαναλάβουν τον άθλο τους, περιμένοντας προς το παρόν να μάθουν τον αντίπαλό τους (ο νικητής του Ιταλία –  Βέλγιο) στην επόμενη φάση.

Ο Ζόμερ έκανε 7 εκπληκτικές επεμβάσεις στην παράταση και έμοιαζε ανίκητος στην πολιορκία που έστησαν στα καρέ του οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε, που άργησαν πολύ να «ξυπνήσουν».

Έπρεπε να έρθει η αποβολή του Φρόιλερ στο 77΄ που άφησε την Ελβετία με δέκα παίκτες και της έκοψε την φόρα, επηρεάζοντας την στον έξτρα χρόνο της παράτασης. 

Ξεκινώντας με συντριπτική κατοχή, οι Ισπανοί προηγήθηκαν μόλις στο 8΄ με αυτογκόλ. Ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ζακάρια, άλλαξε πορεία και αιφνιδίασε τον Ζόμερ. Ο Ζακάρια αντικατέστησε τον τραυματία Τζάκα, ενώ λίγο αργότερα (23΄) βγήκε τραυματίας και ο Εμπολό για τους Ελβετούς επηρεάστηκαν βλέποντας να ανατρέπονται όλα τα σχέδιά τους.  Στο 17΄ η εκτέλεση φάουλ του Κόκε πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι των Ελβετών που μετά το 25΄  άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς πάντως να έχουν την μεγάλη ευκαιρία. 

Αυτή την είχαν στο 55′ με την κεφαλιά του Ζακάρια που πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δοκάρι και στο  64΄με την προβολή του Τσούμπερ που απομάκρυνε ο Σιμόν. Στο 68΄ ο Σακίρι εκμεταλλεύτηκε την λάθος συνεννόηση των Πάου Τόρες και Λαπόρτ και μετά από ασίστ του Φρόιλερ ισοφάρισε σε 1-1.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Ζούμπερ (90΄+2′ Φάσναχτ), Βίντμερ (100΄Εμπαμπού), Ζακάρια (101΄Σερ), Σακίρι (81΄ Σο) Φρόιλερ, Εμπολό (23΄ λ.τρ. Βάργκας), Σεφέροβιτς (82΄Γκαβράνοβιτς).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Πάου Τόρες (91΄Οϊαρθάμπαλ), Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Κόκε (90΄+2΄ Γιορέντε), Μπουσκέτς, Πέδρι (119΄ Ρόδρι), Σαράμπια (46΄Ολμο) , Μοράτα (54΄Μορένο), Φεράν Τόρες (113΄Αλκάνταρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή