Ιταλία – Βέλγιο 2-1: «Forza Azzurri» στους «4»

Ιταλία – Βέλγιο 2-1: «Forza Azzurri» στους «4»

Τον χαρακτήρισαν πρόωρο τελικό και η Ιταλία τον κέρδισε.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Ατζούρι» απέδειξαν γιατί λογίζονται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Euro, επικρατώντας του Βελγίου με 2-1 και παίρνοντας την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης. Εκεί όπου στις 6 Ιουλίου θα βρει στον δρόμο της στο «Γουέμπλει» την Ισπανία, που νωρίτερα «τρόμαξε» από την Ελβετία αλλά τα κατάφερε έστω και στα πέναλτι.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι έδειξαν χαρακτήρα απέναντι στο Βέλγιο που παρά το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει (ίσως το καλύτερο στην ιστορία του) δεν κάνει το παραπάνω βήμα σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, με γρήγορο ρυθμό και την Ιταλία καλύτερη, να δείχνει τις διαθέσεις της από νωρίς.

Στο 13′ το γκολ του Μπονούτσι ακυρώθηκε, με τον Ντι Λορέντσο να υποδεικνύεται οφσάιντ. Στο 22΄και το 25΄ο Ντοναρούμα απέκρουσε σωτήρια τα σουτ των Ντε Μπρόινε και Λουκάκου και στο 31΄έγινε το 1-0 μετά από ατομική προσπάθεια και τελείωμα του Μπαρέλα. Το 2-0 ήρθε στο 44΄με τον Ινσίνιε, με πανομοιότυπο τρόπο ωστόσο η απάντηση του Βελγίου ήταν άμεση καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουκάκου ύστερα από ανατροπή του Ντοκού από τον Ντι Λορέντσο.

Το γκολ αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει την αυτοπεποίθηση της Ιταλίας που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με το ίδιο σκεπτικό στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά τον αντιπαλό της. Ωστόσο στο 61΄ο Λουκάκου ήταν αυτός που έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Σπινατσόλα να του παίρνει την… μπουκιά από το στόμα. Με τον νεαρό Ντοκού εξαιρετικό, να δίνει στηρίγματα στους Ντε Μπρόινε και Λουκάκου, το Βέλγιο είχε ένα ακόμη πιεστιοκό δεκάλπετο, με τους Ιταλούς να αρχίσουν να οπισθοχωρούν προκειμένου να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, κάτι που κατάφρεαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παρά τον τραυματισμό του Σπινατσόλα.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ (70΄Σαντλί) (74΄λ.τρ. Πρατ), Βίτσελ, Τίλεμανς (70΄ Μέρτενς),Τόργκαν Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Λουκάκου.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (80΄Εμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74΄ Κριστάντε), Κιέζα (90′ +1΄Τολόι), Ινσίνιε (79΄Μπεράρντι), Ιμόμπιλε (75΄Μπελότι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή