Η Εθνική συνέτριψε την Κίνα με 105-80

Η Εθνική συνέτριψε την Κίνα με 105-80

Η «επίσημη αγαπημένη» παίζοντας επιθετικό μπάσκετ συνέτριψε την Κίνα με 105-80 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του τουρνουά.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασχέτως αν η εθνική ομάδα μπάσκετ καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η μέχρι στιγμής παρουσία της στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόριας του Καναδά αποτελεί τον καλύτερο οιωνό για το μέλλον της. Η «επίσημη αγαπημένη» παίζοντας επιθετικό μπάσκετ συνέτριψε την Κίνα με 105-80 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του τουρνουά, όπου Κυριακή ξημερώματα (02.35) θα αντιμετωπίσει την Τουρκία των NBAers Οσμάν, Κορκμάζ, Ιλιασόβα και Γιουρτσεβέν. Αν καταφέρει να προκριθεί, θα διεκδικήσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον τελικό που θα γίνει τη Δευτέρα τα ξημερώματα (02.05) με αντίπαλο πιθανότατα τον Καναδά, ο οποίος στον άλλον ημιτελικό (σήμερα, 23.05) θα κοντραριστεί με την Τσεχία.  

Αρκούσε μόλις ένας μήνας προετοιμασίας με τον Ρικ Πιτίνο για να αλλάξει ριζικά το κλίμα αλλά και ο τρόπος σκέψης και δουλειάς των διεθνών. Το αγωνιστικό πρόσωπο με στοιχεία γρήγορου transition που παρουσίασαν και εναντίον του Καναδά αλλά και της Κίνας, ήταν σαφώς πιο θελκτικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, όπου προτεραιότητα αποτελούσε η άμυνα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως ο Αμερικανός κόουτς αλλιώς είχε υπολογίσει στην αρχή τα πράγματα στο μυαλό του (με Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη, Παπανικολάου) κι αλλιώς του ήρθαν.

Ολοι οι διεθνείς έκαναν εξαιρετική δουλειά εναντίον της Κίνας, με τον Λαρεντζάκη να έχει 21 πόντους και 4 ασίστ, τον Σλούκα 14 π. και 3 ασίστ σε μόλις 15 λεπτά, τον Μήτογλου 12 π. και 7 ριμπ., αλλά και τους Κασελάκη με 12 π. και Κατσίβελη με 11 π., που ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν πολύτιμες λύσεις. «Για τέσσερις εβδομάδες προσπαθούμε να παίξουμε γρήγορα και τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Το στυλ μπάσκετ που παίξαμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με χαροποίησε. Οταν ήρθα στην Ελλάδα δύο φορές ποτέ δεν έφτιαξα την ομάδα, γιατί αντικαθιστούσα άλλον προπονητή. Εφτιαξα τώρα μια ομάδα, που μπορεί να μην αποτελείται από τους πιο ταλαντούχους παίκτες, αλλά είναι οι πιο συμβατοί και έχουν την καλύτερη χημεία» ανέφερε ο Ρικ Πιτίνο, που χαρακτήρισε εξαιρετική ομάδα την Τουρκία.

«Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου πως θα παίξουν δυνατά. Ομως αυτό δεν φτάνει πια. Η Τουρκία θα παίξει κι αυτή δυνατά. Είμαστε στο Final 4 για να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», συμπλήρωσε ο 68χρονος προπονητής, που κατάφερε να αφήσει τη σφραγίδα του σε ελάχιστο χρόνο.
Εφτιαξε ένα καλοδουλεμένο σύνολο που μπορεί να μη διαθέτει το σούπερ ταλέντο, αλλά έχει ως βάση τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και τη σωστή διαχείριση του παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Χαρακτηριστικό είναι πως παίζοντας κόντρα σε μια ομάδα που είχε στο ρόστερ της δύο παίκτες με ύψος πάνω από 2.10 μέτρα (Σεν και Τσόου) και έναν με ύψος 2.25 μέτρα (Λιου), η Ελλάδα σημείωσε 44 πόντους μέσα στη ρακέτα των Κινέζων.

Παράλληλα, η Εθνική κράτησε την Κίνα στους 4 πόντους σε κατάσταση αιφνιδιασμού στο πρώτο ημίχρονο και συνολικά στους 10 σε όλο τον αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή